MENU

На вихідних Янукович підпише указ про надзвичайний стан

2110 2

Тиждень вийде завтра. Я там пишу (фрагмент):

=Конституція України у ст. 106, ч. 21 стверджує, що надзвичайний стан вводить глава держави. Але, за ст. 85, ч. 31 Конституції, парламент має затвердити це «протягом двох днів з моменту звернення Президента України». З погляду теорії, все логічно: в разі виникнення критичних ситуацій потрібна миттєва реакція влади, а демократичне затвердження цих рішень може трохи почекати. Проте після скандального прийняття «законів 16 січня», за які насправді не проголосувало й 60 % необхідної кількості депутатів (що пізніше визнав співавтор цих законів регіонал Володимир Олійник), від парламентського вівторка можна чекати чого завгодно.

Джерела Тижня, близькі до аналітичних центрів Партії регіонів (є й такі), стверджують: «расчет безотказен». На вихідних Янукович підпише указ про надзвичайний стан. Підставою стануть уже наявні звернення обласних та міських рад на Південному Сході, а також – акти захоплення адміністративних будівель у Західній Україні. В такій ситуації опозиція змушена буде або заявити про бойкотування позачергового засідання Ради, або спробувати заблокувати її – що, як показує досвід 16 січня, наслідків не дає. Крім того, Конституція жодним чином не вказує на припинення надзвичайного стану через його несхвалення парламентом. Тож маніфестантам, та й політичній опозиції, немає сенсу блокувати чи захоплювати Раду. Влада діятиме незалежно від того, чи схвалить це парламент.

Якщо повірити джерелам, чи не єдиною інтригою в цій схемі є масштаб дії надзвичайного стану. Адже Конституція вказує, що надзвичайний стан може бути введений не лише по всій Україні, а й у її «окремих місцевостях». При тому поняття «місцевості» для даного випадку законодавством не розтлумачене=

«Тиждень» також матиме дещо несподіваний дизайн. Не на обкладинці - всередині.

Така от реклама посеред чуми.

Тримайтеся.

Olexander Mykhelson


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини