MENU

Народна рада визнала «Беркут» злочинною організацією. ВІДЕО

280 0

Декларація Народної ради першочергово стосується заходів щодо відновлення Конституції, визнання спецпідрозділу МВС «Беркут» злочинною організацією і  створення антикорупційного комітету. 

Про це під час брифінгу повідомив народний депутат фракції ВО «Батьківщина» Олександр Турчинов.

 

«Народна рада продовжує працювати і працює цілодобово. Зокрема, прийнята декларація Народної ради про першочергові заходи щодо відновлення Конституції. Можемо говорити про відновлення судової реформи, місцевого самоврядування, свободи слова», - сказав він і додав: «Наступне рішення – це питання із визнанням спецпідрозділу МВС «Беркут» злочинною організацією і ми його мусимо негайно заборонити. Причини зрозумілі, адже і бійці, і командири перейшли межу, вони причетні до побиття громадян, до всіх злочинів, зокрема, до подій в Черкасах».

Олександр Турчинов закликав бійців і командирів «Беркуту», що не були причетні до побиття громадян, скласти зброю і перейти на сторону народу. 

Він також оголосив про створення антикорупційного комітету Народної ради. «Його завдання – протидія корупції в Україні тотальні корупції і боротьба на центральному і регіональному рівні», - сказав він. 

Олександр Турчинов також додав, що Верховна рада вже завтра може припинити ескалацію конфлікту, адже саме завтра є можливість проголосувати припинення кримінального переслідування і звільнення всіх політичних в’язнів, а також низки інших питань, що вимагала опозиція. 

 

 

Софія ЗАРУДНА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини