MENU

Керченська протока. Українські і російські майстри мега-розпилу бюджетних коштів об'єднались

397 0

Проффесіонали в дії.

Уряд затвердив Угоду з РФ про спорудження транспортного переходу через Керченську протоку.

Віз знову поставлено попереду коня! Угода з організації будівництва об'єкту передбачає, що Україна і Росія в 2014 році спільно розроблять техніко-економічне обгрунтування (ТЕО), на підставі якого будуть прораховані потоки вантажів і пасажирів і будуть прийматися рішення про його проектуванні та будівництві.

Отже, Угода підписувалася без будь-якого ТЕО і розуміння чи потрібен цей міст/тунель взагалі! А є підстави вважати, що існуючої там поромної переправи більш, ніж достатньо, для задоволення транспортних потреб регіону.

Мені відомо, що в грудні 2013 року апарат МЗС України виступив проти укладення такої угоди, мотивуючи свою позицію, перш за все тим, що спорудження такого об"єкту до вирішення питання розмежування в Керченській протоці неодмінно викличе у майбутньому різного роду ускладнення.

Під тиском своїх підлеглих навіть не надто хоробрий міністр Кожара, на запропонованому проекті Угоди, нібито власноручно перекреслив шапку з назвою, і написав Меморандум.

Разом з тим, ідея нібито має серйозного захисника в особі віце-прем"єр-міністра Вілкула. Тому на засіданні Кабміну, де в грудні схвалювався проект, назва знову була повернута і документ таки був підписаний, як Угода. Того разу Кожара промовчав. Ну, а чого ж надриватися, це ж не його інтереси, а всього лиш державні.

Таким чином, схоже, що українські і російські майстри мега-розпилу бюджетних коштів вирішили об"єднати зусилля. Тільки чому кредит на цю мегааферу має оформлювати на себе Україна я не розумію.

Bohdan Yaremenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини