MENU

Павловський вніс закон, згідно якого чиновникам забороняється зберігати гроші за кордоном

444 1

Опозиція хоче заборонити чиновникам зберігати гроші в іноземних банках, мати нерухомість за кордоном, а також володіти цінними паперами іноземних емітентів. Відповідний законопроект вніс до Верховної Ради народний депутат фракції «Батьківщина» Андрій Павловський, повідомляє прес-служба партії

 

Проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони окремим категоріям осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування відкривати і мати поточні і вкладні (депозитні) рахунки, зберігати фінансові активи в іноземних банках, мати цінні папери іноземних емітентів, придбання або володіння нерухомим майном за межами України)» зареєстровано у парламенті під номером 4066.

 

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що вищі державні службовці систематично використовують свої посади і владні повноваження з метою особистого збагачення.

 

«Здобуті корупційним шляхом доходи вилучаються з вітчизняної економіки, відмиваються за кордоном та витрачаються на предмети розкоші, нерухомість преміум-класу, на виховання та навчання своїх дітей в престижних західних школах та університетах – тобто, на розкоші, недоступні для переважної більшості громадян України. Тим часом народ України живе у злиднях, а держава втрачає свій економічний потенціал», - наголошується у документі.

 

Автор законопроекту зазначає, що створенню корупційних схем сприяє поширеність такого конфлікту інтересів, коли у чиновників найвищого рангу приватні та «сімейні» інтереси превалюють над державними.

 

«Володіння акціями зарубіжних компаній показує незацікавленість у розвитку реального сектору української економіки, здатного забезпечити достойний соціальний рівень громадян України. Так само, володіння нерухомістю за кордоном демонструє несерйозне ставлення до розвитку вітчизняної інфраструктури, готовність тікати від відповідальності за свої дії за кордон», - підкреслює Андрій Павловський.

 

«Українські можновладці повинні відчувати особисту відповідальність за долю України, пов’язувати своє майбутнє і долю своєї сім’ї з долею своєї Батьківщини», - наголошує народний депутат.

 

Метою законопроекту є ліквідація поширених корупційних схем шляхом запровадження заборони для посадовців Української держави та органів місцевого самоврядування, чиї повноваження несуть в собі великі корупційні ризики, а також для членів сімей можновладців відкривати і мати поточні і вкладні (депозитні) рахунки, зберігати фінансові активи в іноземних банках і мати цінні папери іноземних емітентів, а також мати нерухомість за кордоном.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини