MENU

Вдаримо солідарністю по репресіях

428 0

У неділю, 9 лютого 2014 р., орієнтовно о 12.00 на євромайданах по всій Україні від Луганська до Ужгорода, від Севастополя до Харкова одночасно, в один голос буде заявлено про засудження репресій та їх натхненників, оголошено конкретні прізвища «беспрєдєльщиков» від влади та прийнято звернення, текст якого підготовлений Громадянською експертною радою.

Заява українських Євромайданів

Сьогодні влада викрадає і бере у заручники сотні наших друзів, близьких і рідних. Їх хапають вдома, на вулицях і навіть у лікарняних палатах. Їх б'ють, катують і принижують, не роблячи виключень навіть для поранених. Їх тримають у тюрмах, автозаках, гаражах і льохах, або під домашнім арештом. Їх залякують судовими вироками і фізичними загрозами. А ще цинічно пропонують обміняти їхню свободу на нашу покірність.

Влада використовує терор, але ми не маємо намірів домовлятися з терористами. Ми зробимо все, щоб бранці були звільнені без жодних виключень та умов. І ми покараємо кожного людолова, якими б посадами, чинами чи повноваженнями він не прикривав свій злочин.

Полювання на людей в Україні відкрила Верховна Рада. 16 січня народні депутати, керовані віце-спікером Ігорем Калєтніком, рукоблудним голосуванням запустили маховик репресій. Ми звинувачуємо кожного, хто брав участь у цьому державному злочині так само як і тих депутатів та працівників апарату Верховної Ради, хто не протидіяв йому.

Ми звинувачуємо тих, хто прикриваючись міліцейською формою або прокурорським посвідченням, захоплює, катує, фабрикує справи та докази і тримає людей у неволі.

Ми звинувачуємо тих, хто вдягнувши суддівську мантію, освящає іменем закону викрадення людей і легалізує утримання заручників.

Ми знаємо усіх злочинців поіменно. Усі вони живуть поруч із нами і не уникнуть покарання. Ті, що виконували накази відповідатимуть так само, як і ті, хто їх віддавав.

Гаазький трибунал не визнає терміну давнини за злочини проти людяності. До того ж крім зґвалтованого вами правосуддя існує ще суд людський.

Усі заручники мають бути звільнені і справи проти них закрито. Усі зниклі мають бути знайдені і звільнені. Без виключень і передумов. Це – не предмет торгівлі, які б «закони» не ухвалювала з цього приводу Верховна Рада.

Пам'ятаєте як українці відповіли на репресії від 16 січня? Київське повстання швидко розрослося і охопило усю країну. Тож краще не випробовуйте наш терпець.

Зарубайте собі на носі: тюрми ніколи не стануть символом нашої держави.

І не забувайте, що саме взяття народом фортеці-тюрми Бастилії стало символом одної з найбільших європейських революцій – французької. А українці показують себе сьогодні великими прихильниками європейських цінностей.

Володимир ОГРИЗКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини