MENU

Чому Майдан повинен перемогти?

482 0

Чому Майдан повинен перемогти?

1. тому що це місце Творення. всі бачили скільки візуального мистецтва там... тепер от зробили бібліотеку, польову пошту, постійні виставки, лекторії... Майдан витворює нову культурну реальність і то відбувається семимильними кроками.

2. тому що Майдан добровільний. всі, хто там - прийняли це рішення усвідомлено. так само усвідомлено вони вчаться, спілкуються, жертвують чимось, дають...

3. тому що Майдан живе за принципом «все найкраще». коли якась контора започатковує «Зберемо книжки для бібліотеки», туди для звітності тягнуть всякі багатотомники Леніна. а тут відбувається скрупульозне формування фонду, визначається те, що цікаве і корисне. люди несуть сюди сучасні книги (нехай і трошки зачитані), купують психологію, історію, політологію - недешеве, але таке потрібне. люди знають, що коли Майдан закінчиться, це все поїде по сільських бібліотеках. люди приносять сюди найкращі харчі, бо несуть їх для побратимів, як для себе. люди дають гроші, довіряючи щодо їх використання.

Да, у нас порожній держбюджет і все валиться. але з тим потенціалом, який виростає на Майдані щоденно, у нас є колосальний ресурс відновитися. 

А менти програють, бо все що вони роблять, вторинне. навіть дощечки з написами населених пунктів, звідки вони приїхали, це «злизано» з майданної стіни дерев"яшок. а найголовніше - вони не надто впевнені, або зовсім не прихильники того, що вони роблять. тому вони ніколи не візьмуть гору. А перейти на бік народу означає також включити своє творче начало. а коли воно увімкнене, стояти по той бік барикад просто не получиться.

Olena Zadorozhna


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини