MENU

Коли економіка посипеться, регіонали не втримають Майдан від різкої радикалізації

1038 0

Я тут хотів 5 копійок додати...

Оце зараз регіонали думають, що зможуть спритно підмінити реальні вимоги Майдану звільненням заручників. І вийде дуже класно. Вони випустять затриманих (причому, випустять тільки на папері, змінивши запобіжний захід - а справу лишивши відкритою, і перекваліфікувавши заднім числом на статтю, яка не вказана в «законі про заручників»), і Майдан звільнить адмінбудівлі і вулицю Грушевського.

Далі вони або внаглу поставлять за прем'єр-міністра Арбузова, Клюєва, чи якого-небудь Кінаха, або повернуть проти опозиції їх же план повернення Конституції-2004 (як про це уже писала в своєму листі Юля), і своєю більшістю знову-таки оберуть Арбузова, Клюєва, чи Кінаха. Останній варіант значно більш виграшний для Януковича - адже зберігши контроль над судами, він зберігає контроль і над урядом. А формально при цьому ні в чому не винний, і може знову вішати локшину на західні вуха - що він не контролює уряд, і не контролює суди.

Прикол в тому, що вони можуть розвести, як кошенят, опозицію. Вони можуть задобрити Майдан. Вони можуть навішати локшину на вуха всяким Фюле і Ештонам.

Але не можна обманути економіку. Зараз опозиція ще сяк-так ситуацію втримує від різкої радикалізації. Людям ще є що втрачати. А коли економіка посипеться, як картковий будиночок (а вона посипеться, враховуючи вже відомий наказ №49, та вже попалений «станок» в НБУ), людей уже не втримає ніяка опозиція, і ніякий Захід не зможе нікого убазарити на «технічний уряд».

Так що на місці дуже хитрих регіоналів я б міцненько подумав. Двічі подумав. Зараз іще є варіант вистрибнути. А тоді не буде варіанта добігти навіть до Жулян.

Вячеслав ІЛЬЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини