MENU

Нелегітимна Київрада прийняла бюджет Києва

105 0

Бюджет Києва є невід'ємною складовою частиною бюджету України на 2014 рік. Бюджет України був прийнятий Верховної Радою приблизно за 10 хвилин. Фактично – без обговорення. В цьому бюджеті планується зростання доходів на 14% у порівнянні з минулим роком. Це явно не виглядає реалістично.

Трохи дивне враження складається, якщо навіть поверхнево подивитися на пріоритети розподілення коштів. На медицину планується витратити менше 10 мільярдів гривень, що явно недостатньо. В той же час, на потреби МВС передбачено 18 мільярдів гривень, що на 2 мільярди більше, ніж в минулому році. В цілому, на утримання силових відомств піде колосальна сума, у розмірі 25 мільярдів гривень! Для чого це робиться? Питання явно риторичне.

Тепер перейдемо, власне, до столичного бюджету. На жаль, його приймали депутати Київради, термін повноважень яких сплив ще 2 червня минулого року. Отже, всі рішення, які приймають депутати Київради, можуть бути оскарженні в судовому порядку. Для повернення в правове поле, необхідно терміново провести вибори столичного міського голови (мера) і депутатів Київради.

Вже майже 2 роки Київ живе без законно обраного мера. Фактично, місто перебуває на прямому президентському правлінні.

Проект бюджету столиці був розданий депутатам в понеділок, 3 лютого. Вже наступного дня бюджет міста був прийнятий, фактично, без обговорення. Звичайно, в таких умовах думка опозиції і простих киян - майже не була врахована.

Доходна частина бюджету Києва, передбачена в розмірі трохи більше 20 мільярдів гривень, що трохи сумнівно. Дуже ймовірно, що реальні доходи будуть менше на кілька мільярдів.

При цьому практично не передбачено грошей, на будівництво метро. Скоріше за все, в цьому році нові станції метро будуватись не будуть. Побудувати метро в напрямку Троєщини обіцяють вже багато років, але далі обіцянок справа не рухається. Складається враження, що влада не зацікавлена в покращенні інфраструктури міста. Звичайно, можновладці в метро не їздять.

За нинішньої влади вчителі, лікарі та інші працівники бюджетної сфери перетворені на малозабезпечених громадян. Фактично, поставлені на межу виживання. Подібна ситуація неможлива в цивілізованому світі. Ганьба для України, що офіційні зарплати депутатів і інших посадовців досягають 20 тисяч гривень, в той час, як вчителі і лікарі змушені отримувати майже в десять разів менше.

Київська міська влада не дуже опікується розвитком, питаннями освіти громадян… Основна задача бюджету – вирішити локальні проблеми. Проблеми розвитку і перспективи – залишаються в стороні. В столиці практично не будують нові дороги, повільно розвивається метро. Не передбачено грошей на реконструкцію парків і інших місць культурного відпочинку киян.

Для нормального функціонування Києва потрібно відновити районні ради, які були незаконно скасовані у 2010 році. Районні адміністрації, які не обираються, а призначаються – не зацікавлені в розвитку міста.

Ганна СВИРИДЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини