MENU

В Україні розпочалася кампанія пропагування федералізму на правах реклами

490 0

Народний депутат Микола Томенко звертається до Президента України з вимогою чітко роз’яснити свою позицію стосовно кампанії, яка з кожним днем набирає обертів, щодо пропагування необхідності федеративного устрою України як єдиного виходу із ситуації, що склалася.

Микола Томенко зауважив, що попри відсутність однозначної оцінки експертів та дослідженої громадської думки щодо федералізації України, сьогодні ця тема стала дуже популярною. На думку політика, є дві причини для появи такої ідеї.

«По-перше, це спроба певних політичних сил, що є фактичними представниками партії Путіна та ідеології «Русского мира», діяти в частині позбавлення української державності та фактичного розвалу нашої держави. Друга причина пов’язана з прагненням нинішніх голів обласних адміністрацій узаконити нинішнє право місцевих «царьків» чи «феодалів» бути керівниками з необмеженими повноваженнями на території нинішніх областей чи в перспективі – об’єднаних областей», – зазначив Микола Томенко.

Він зауважив, що найцікавіше в цій ситуації те, що під такий проект інвестуються достатньо великі кошти. Для прикладу М. Томенко навів розміщення низки публікацій у ЗМІ. Так, зокрема, і в недешевій газеті «Сегодня» (№34 (4635) за 14 лютого 2014 р.) на 4-й шпальті на правах реклами, очевидно, Комуністичною партією України, з цитуванням лідера КПУ П. Симоненка розміщена стаття «Два в одном: Украине нужна федерация», яка на півшпальти обґрунтовує необхідність федерального устрою в Україні.

«Як відомо, в останньому інтерв’ю Віталію Коротичу Президент не зовсім чітко сформулював своє ставлення до ідеї федералізації. Я переконаний, що сьогодні вкрай необхідно почути чітку позицію Президента стосовно цього питання. Адже, зрозуміло, що тема федералізації – не лише не на часі, а і, фактично, є злочином проти української держави», – зазначив Микола Томенко.

Микола ТОМЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини