MENU

Заява ректорів львівських вишів

530 0

В актовій залі Національного університету “Львівська політехніка” відбулося екстренне засідання Ради ректорів ВНЗ Львівської області ІІІ-IV рівня акредитації з приводу драматичних подій у Києві та Україні, що відбуваються в останні дні.

 

Голова Ради ректорів Львівщини, ректор Національного університету “Львівська політехніка” професор Юрій Бобало звернув увагу присутніх на те, що упродовж останніх кількох днів в Україні відбулося різке загострення суспільно-політичної ситуації. В результаті ескалації насильства сталося кровопролиття, вбиті десятки людей, кількість поранених і постраждалих досягло понад тисячі осіб. Потрібно негайно зупинити насильство і використати всі наявні можливості для мирного врегулювання конфлікту.

 

На засіданні виступили також ректор Львівського національного аграрного університету, заступник голови Ради ректорів Львівщини професор Володимир Снітинський, ректор Львівської національної музичної академії імені М.В.Лисенка професор Ігор Пилатюк, ректор Національного лісотехнічного університету України академік Юрій Туниця, ректор Львівської державної фінансової академії професор Петро Буряк, інші промовці, які виклали своє бачення розв’язання нинішнього гострого політичного конфлікту в Україні.

 

Все це знайшло відображення у одноголосно прийнятій Заяві Ради ректорів ВНЗ Львівської області , котру оприлюднила прес-служба Національного університету “Львівська політехніка”. В ній, зокрема, говориться: «Закликаємо студентів і викладачів виявити у ці драматичні дні спокій та врівноваженість, утриматися від насильницького захоплення адміністративних будівель, інших протиправних дій. Натомість вони мають стати на охорону своїх навчальних закладів, не допустити розкрадання і знищення майна, пам’ятників культури та історії, що становлять національне надбання. Звертаємося до своїх колег — очільників вищих навчальних закладів всієї України: зробимо все можливе, аби зберегти, як зіницю ока, нашу загальнонаціональну єдність, цілісну незалежну соборну Українську державу!»

ukr-net


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини