MENU

Посольство в Чикаго заставили запаленими свічками. ФОТО

387 0

Сотні людей зібралися вночі у історичному центрі Чикаго, щоб помолитися за загиблих у протестах в Україні.

 

Після молитви вони колоною із запаленими свічками в руках пройшли кілька кварталів до Генерального консульства України, повідомляє VIDIA.

 

Дорогою до консульства учасники ходи розповідали перехожим про події в Україні. А на завершення акції учасники заставили консульство свічками та обвішали листівками.

 

На акцію прийшло близько 500 людей, серед яких було багато американців. Молитву провели 8 священиків. Подію висвітлювали головні місцеві телеканали та радіо.

 

 

Зі слів ініціаторів акції, журналістів Юліяна Гайди та Наталії Фігель, метою було спільно вшанувати пам’ять жертв в Україні та розповісти американцям про терор, влаштований українською владою проти власного народу.

 

“У пам’ять тих, хто загинув на Майдані, запалюємо лампадки і свічки в центрі Чикаго. Розповімо світові про справжніх Героїв України і про злочинний уряд, на який чекає Гаазький трибунал,” – прокоментували вони.

 

 

Додамо, українська громада збереться на свій черговий протест у Чикаго в неділю.

 

Нагадаємо, що в середу діаспора пікетувала Федеральний резервний банк США таукраїнське консульство у Чикаго. А одразу після нападу на Майдан, 18 лютого, українці пікетували штаб-квартиру ООН у Нью-Йорку, посольство України у США.

vidia


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини