MENU

На Донеччині вандали зіпсували пам’ятну дошку Олекси Тихого. ФОТО

516 0

В НІЧ НА 23 ЛЮТОГО БУЛА ЗАЛЯПАНА ФАРБОЮ ПАМ"ЯТНА ДОШКА ОЛЕКСИ ТИХОГО НА ФАСАДІ БІБЛІОТЕКИ ІМЕНІ ЛЕСІ УКРАЇНКИ.

Олексій Іванович Тихий жив і працював у Дружківці, в селищі Олексієво-Дружківка. Дисидент, правозахисник, співзасновник Української Гельсінської групи, простий вчитель, він правдиво описував життя на Донеччині, закликав до відродження української мови, культкри. Був убитий ментами у Пермській тюремній лікарні у 1984 році.

Провладні екстремистські сили в Дружківці на вихідних устроїли козацько-імперську істерію. Залякали все місто приїздом якихсь «віртуальних» бандерівців і «майданців». Привезли на площу Октябрьську два автобуси тітушок і намагалися зіштовхнути лобами дружківчан, організувати бійки та безлад.

Активну участь в цьому приймали так звані «донські казачкі». Цікаво, що отаманом-хорунжим у них є наш мер Валерій Сергійович Гнатенко. З факту подій, які відбулися у неділю, йде, що ті козаки капітально «підставили» свого «атамана».

Козаки відкрито виступали за введення в Донбас російських військ і відокремлення Донбасу від України. Об«явили, що бандерівці, які їдуть у Дружківку, звалять пам»ятник В. І. Леніну і Воїнам визволителям.

Звісно, що ніяких «бандерівців» у Дружківці не було й близько, а всі дії козаків були направлені просто на дестабілізацію нашого життя. Тільки питання - НАВІЩО ???

Єдиним наслідком недільного козацького шабашу було осквернення пам"ятної дошки Олекси Тихого. Її залили фарбою. Проаналізував цю ситуацію, ясно виходить, що це зробили точно не бандерівці.. А жто ж? 

Думайде, люди, думайте...

Станіслав ФЕДОРЧУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини