MENU

Как Пирогово отдали на откуп «Молодым Регионам». ФОТО

870 0

Бразильська тітка Галя все ще в Україні, і вже де тільки не побувала в ході свого першого візиту на історичну батьківщину – зокрема й у родичів на Волині, у Рівному й Дермані, а також у Кременці.

Сьогодні завдяки їй ми з’їздили в Пирогів, більш відомий як Пирогово, де тітка Галя під враженням від концентрованої українськості накупила сувенірів усім своїм бразильцям аж на 1070 грн. (хоча багатійкою її назвати важко) і… забула торбу з цим нехитрим скарбом на лавці при виході з музею.

Так що якщо хтось знайшов невеликий салатовий рюкзак із шкатулками петриківського розпису та ін. – знайте, це наш.
 
На питання, що в Пирогові нового, можна було б сказати – нічого, якби не прикрий нюанс: склалося враження: що ця територія, раніше така показово-шароварно-українська, дедалі більше русифікується. Не в сенсі клієнтури, а в сенсі сервісу та організації дозвілля відпочивальників.

Воно, звісно, й раніше тут солом’яних бичків продавали російськомовні тьотки. Але тепер їх ніби якось побільшого, в асортименті з’явилися рушники «Маша і Мєдвєдь» тощо. А головне – сьогодні Пирогів був відданий на відкуп якомусь «фестивалю хостелів» під егідою «Молодих регіонів», що, окрім зрозумілих шароварщини та дерибану бюджетних коштів, спричинило ще й російськомовний конферанс на ярмарковому майдані.
 

Двоє чуваків старанно запускали повітряні змії з символікою «Молодих регіонів» за спиною в аматорських хористів з Оболоні.
 
Хтось скаже – ну подумаєш. Але ж, панове, ідеться про святкування Дня незалежності! Це все одно, якби російську народну забаву на Червоній площі в Москві вів, скажімо, Богдан Бенюк мовою Бандери-Тягнибока.
 
І що ще зворушливо: сидимо, п’ємо квас і пиво – а тут рулить життєрадісний дядько років під 50 у футболці «Молодих регіонів» і звітує в мобільний телефон: «Что делаю? Да просто лафа! Уже почти неделю типа митингуем за Януковича, а на самом деле загораем. По деньгах – не поверишь: 90 гривен на день – если со жратвой, 120 – если без. Давай, присоединяйся!»
 
Під катом – фотки з Пирогова. І розваги «Регіонів», і тренд від «Фемен», і просто мальовнича краса.
 

Леся з тьотею Галею – португало-, англо-, грекомовною (в неї чоловік – грек), але не російськомовною. Вона все дивується, що в Києві так мало говорять українською.
 


 Певно, саме завдяки лахудрам із «Фемен» у сувенірну моду увійшли віночки із квітками-стрічками.

Але якщо на Хрещатику під час Євро-2012 їх продавали, здається, за 55 грн., то на вході в Музей народної архітектури й побуту – по 95 грн. І беруть масово!

 Меню і прейскурант пирогівських шинків. «Куліш» старанно виправлений на «кулиш» відповідно до вимог Колесниченка-Ківалова.

 

 Трава росте за підтримки «Регіонів».

 

Відвідувачам пропонували мед і буклети київських хостелів з-під патронату «Регіонів».
 

 «Помітингували» за 90 грн. за добу з хавчиком – можна й пива попити.

 

 Праворуч – противний російськомовний тамада з мікрофоном, який таки організував біг у шароварах попарно.

 

 Повітряний змій комсомолу Януковича.

 

 Рекламний політ над вітряками.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини