MENU

Перспективи Криму як квазі-нігерійського курорту

1528 2

Ну якщо вже всі пишуть про мій рідний Крим та роблять прогнози, то настав час і мені накидати кілька рядків.

Я чесно не розумію багатьох пунктів, зокрема байдужість місцевого населення, гіперактивність проросійських діячів та перспективи Криму як квазі-нігерійського курорту. Тепер все пояснюю. 

Я народився в Севастополі. Це було у 1990 році. Мої батьки не з Севастополя, але я - вже Севастополець. Я вважаю, що маю абсолютне право визначати долю міста, як це роблять багато мешканців. Я завжди вважав і вважатиму Севастополь української територією і, власне, розглядав заклики до сепаратизму, ще з часів громадської ініціативи «Прорив», які відкопувались від України на Перекопському перешийку, як забавки для чоловіків, які не на тішилися у стрілялки в дитинстві. Так само, з відвертим сарказмом, я завжди ставився до проросійських діячів, на кшталт Тюніна або Басова, які окрім балаканини нічого дієвого зробити не змогли. Не знаю, як там конкретно Тюнін, але от на Геннадія Анатоліча Басова я маю вже купу компромату, починаючи від розбещення 15- та 16-тирічних дівчаток в екс-закладі «41 студія», закінчуючи спробою нападу на журналістів французського каналу «TV5 Monde» під Матроським клубом, після того, як Вінсент спромігся засняти масову оплату по 40 гривень усім учасникам ходи на 7 жовтня. Я працював в них перекладачем і разом з хлопцями підійшов запитати, чи платить Басов за акції. Потім, після слів «звісно ні», ми показали відео. Басов почав провокувати бійку, його хлопці намагались віджати камеру. Було гаряче, ледве відбились. Відео досі є. Неопубліковане. Хлопці хотіли його продати комусь, але видно, що опублікуєм і так. Це був десь 2006 чи 2007 рік. До чого такі поробиці? А до того, що вся «російська політика» у Севастополі та Криму будується на таких крихких дрібницях. І зверху ще й на брехні, блюзнірстві та маніпуляціях. Часом ще й «казаки» розмахують плітьми. Абзац.

Як Севастополець, хочу сказати ще таку річ: пам'ятаю вибори 2004. Результати були доволі цікаві для нашого міста - за Віктора Ю. - 32 тисячі. Решта - за Віктора Я. Населення Севастополя складає 384 тисячі. Тобто кожен 16-й проголосував за «помаранчевих». Згідно цього факту, я часто проводжу для себе аналогію, між «вільними» людьми та понівіченими суспільною пропагандою. І коли мене питають «скільки там »наших" - я відповідаю - 32 тисячі. Це вже моя маніпуляція. Хоча я, наче, обґрунтував.

Навздогін ще додам, що за Чорновола проголосувало щось 6 чи 8 відсотків населення в свій час, що є рекордом досі для будь-якої патріотичної сили у місті. У якому році? Не пам'ятаю.

Ну і, власне, про перспективу квазі-нігерійського курорту: ми всі прекрасно знаєм, що Росія вже «не та». Я знаю, що, мабуть, відсотків з 95 Чорноморського флоту - металобрухт (добре-добре, в ВМСУ теж є свої проблеми), я впевнений, що схід Росії вже давно не контролюється етнічно росіянами, Москва заповнена «кавказцями», а економіка те і робить, що тримається на нафті, газові та друкарському станку. Але й Сочі ж повитягувало соки. Тому, хочу вам нагадати, я об'єктивно ставлюся до багатьох питань у РФ зі згадкою аналітичних підрахунків, щодо її еквівалентності з Нігерією по багатьом крітеріям. Це ми ще про Права Людини не говорили, мирні зібрання, судову систему... Росія успішно знищила Грузію такою, якою вона була. Але. дякуючи Богосі, Грузія оговталась і встала на ноги. Що тепер з Абхазією та Осетією - велике питання. Я не дуже хочу аби Крим перетворився на таку собі Абхазію, бо чітко розумію - що ми не потрібні Росії, її співвітчизники їй теж не потрібні і в Росії грошей нема, аби ми всі їй були потрібні. Це вже полеміка.

А тепер питання: навіщо кожен пише купу неперевіреної інформації про «захоплення», «втручання» та «окупацію», якщо ситуація і без того загострена? 

Ну і наостанок мій прогноз: ситуація ще поколивається тиждень-два і якщо СБУ та МВС вчасно почнуть ліквідацію «бойових підарасів», то решта дуже скоро почне шукати притулку у нової влади. Ну і більшість не самих дурних з них почнуть активно підтримувати нові напрямки і вектори. Аби усі портфелі та привілеї не пішли татарам. 

Без образ. Я все сказав. Слава українському Криму! Слава Україні!

Максим КИЦЮК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини