MENU

Путін неминуче програє. Бо війна вже «захлинулась»

1791 1

Путін оголосив війну Україні. Відбувається реальна військова агресія. Мета - захопити певну частину території України та вирішити стратегічні питання.

Путін ставить перед собою три завдання:

- за будь-яку ціну зупинити розвиток успіху української революції;

- хоче продемонструвати партнерам по Європейському Союзу, що готовий рішуче захищати російські інтереси;

- сценарій захоплення України писався давно. Зараз використовують один із трьох варіантів - військовий. Перші два були мирні. Припускаю, що Путін може вдатися до атак на Україну.

Російський президент намагається розколоти Україну. Маючи 2300 кілометрів спільного кордону, і щоб під боком була країна, яка є членом західного альянсу - вкрай небезпечно з погляду цивілізаційного тиску.

Путін щогодини збільшує тиск на українських військових, витісняє їх із баз і посилює контроль над Кримом.

Намагатиметься встановити режим квазі-держави. Опираючись на кримінально-бізнесові групи, які так чи інакше залежні від Росії.

З другого боку, Путін неминуче змушений перейти на політико-дипломатичний майданчик і почати розмову із Заходом. Він розв'язав війну з Україною, а продовжить із Заходом.

Думаю, Захід буде готовий відповідати, бо зайняв бойову стійку. Заяви Обами та Меркель свідчать, що не вибачать Путіну бажання почати «рулити» величезною частиною території у Східній Європі. До того ж, Путін не контролює майже половину територій своєї держави. Думаю, крім політичних інструментів використають економічні. Буде відтік інвестицій із Росії. Не виключаю, відбудеться певна мобілізація військового потенціалу НАТО.

Путін неминуче програє. Бо війна вже «захлинулась». Він не зміг увійти в другу фазу - поширити повстання російськомовних на Сході України. Ми бачили, як Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя співали гімн України.

Росія залишилась оголеною. Щороку там відбуваються до 800 терористичних актів. Цією нестабільністю, коли вся увага прикута до України, можуть скористатися певні групи. Особливо на Кавказі.

Українська влада робить правильні кроки. Бо в неї немає інших ресурсів робити щось інше. Мають включити механізм дипломатії, політики й оборонну функцію держави.

Степан ГАВРИШ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини