MENU

Голова Хама викотилася з… матні Фірташа

6650 2

Якщо кум В. Путіна пан Медведчук каже, що В. Янукович втратив моральне право вважатися главою держави і навіть повинен предстати перед судом в Україні, то чи не є це сигналом того, що Кремль віддає голову диктатора на поталу народу? Крім того, вже й нафталіновий совок, представник Росії в Раді Безпеки ООН В. Чуркін учора ввечері на черговому засіданні промовчав, перестав вигукувати, що донецький бандит є законно обраним царем.

Чого б це все?

Як мені здається, голова Хама викотилася з… матні Фірташа.

Це справді вишуканий і екстравагантний хід Сполучених Штатів – тонко і вибірково вдарити по найболючішій струні В. Путіна – українсько-російському олігарху Д. Фірташу. Фактично це виворіт на стіл таємних кишень кремлівського стерха. Адже саме Фірташ найближче стояв до В. Януковича і його московського патрона в схемах протиправного збагачення. Фірташ у деталях посвячений у грошовиті зв’язки Путіна з Києвом іще з часів В. Ющенка, а особливо в пору прем’єрства Ю. Тимошенко.

Як тільки стало відомо  в Москві про австрійське затримання олігарха, майбутню екстрадицію його до США, кажуть, що переляканий В. Путін негайно зібрав за зачиненими дверима найбільш наближених своїх олігархів. Тема обговорення мовбито стосувалася лише одного – що розкаже, які схеми газових збагачень кремлівських збоченців для ФБР видасть колишній водій, пожежник і дрібний торговець із буковинського ринку, котрий зумів стати замало не правою рукою в системі збагачення кремлівського навіженого правителя та його оточення.   

За утаємниченим рандиву з олігархами відбулося вчора й засідання РНБО. Ось після нього В. Путін, як повідомляє його прес-служба, мовбито й сказав: «… мы не можем обойти вниманием те события, которые складываются вокруг Украины, Крыма и всего, что касается этой непростой проблемы, которая возникла, хочу это подчеркнуть, не по нашей вине. Этот кризис возник, и мы вовлечены так или иначе в него. Хочу отметить, что это, прежде всего, внутриукраинский кризис. К сожалению, мы все понимаем, что мы оказались так или иначе вовлечёнными в эти события.

Давайте подумаем вместе на тему, как нам строить отношения с нашими партнёрами и друзьями в Украине и с другими нашими партнёрами в Европе и в Соединённых Штатах. » (Оригінал повідомлення тут.)

Ось уже виявляється, як, філігранно і ніжно заговорив пан Путін, навіть згадав про «партнерів і друзів» в Україні... Заговорив про таких у Європі і США.

Іще більш знаковим виглядає просто таки солодка для України заява голови «Газпрому» пана Міллера. Ви, можливо, й не повірите, але це справді факт, позаяк він так і сказав на камеру московського телеканалу «Вести», що проблем з постачанням газу в України не буде, і закручувати вентиля його доблесна контора зовсім не буде, і навіть на терміновому поверненні боргу Києвом в розмірі 1,8 млрд. доларів США не наполягатиме. Навіть передоплату вносити за майбутній спожиток газу не потрібно, бо ми, мовляв, сусіди… Росія начебто добре розуміє проблеми України… Он бачите скільки допомагала з кредитами…

Хоч не вір очам, вухам своїм… Так підкосила їх майстерно вирвана фахівцями ФБР США ланка зі схеми персональних збагачень кремлівських чистоплюїв. Розуміють і відчувають, що оприлюднення злочинних оборудок зірве не лише Росію…

Окрім того, вони добре розуміють, що тепер над кожним із високопосадовців, яких ЄС і США занесли до «чорного списку» розпалювачів конфлікту в Криму, а саме Д. Фірташ, до речі, фінансував «Руський блок» самозваного прем'єра АРК С. Аксьонова, висить дамоклів меч справедливої відплати...

Хоч би не помилитися, не наврочити: можливо, агресивний російський рак дасть все таки задній хід… 

Олександр ГОРОБЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини