MENU

Міноборони: інформація про пересування військ України тепер секретна

1767 5

Крім того у відомстві підкреслили, що інформація про пересування і боєготовність Збройних сил має серйозні обмеження до поширення: за допомогою інтернету ці повідомлення можуть переглядати противники України.

Міністерство оборони України закликало українські ЗМІ, а також усіх громадян не розміщувати на своїх сторінках у соціальних мережах інформацію про чисельність, укомплектованість українських військових підрозділів та маршрути їх пересування.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на офіційній сторінці відомства в соцмережі Facebook.

«Ми не закликаємо до обмеження доступу до об'єктивної інформації, але такі аспекти як чисельність, нумерація, укомплектованість військових підрозділів, маршрути їх пересування, а також прізвища командирів і начальників українського війська повинні, на нашу думку, публікуватися дозовано та обмежено, в залежності від конкретної необхідності», - сказано в повідомленні міністерства.

У зв'язку з оголошенням часткової мобілізації за допомогою інтернету повідомлення, матеріали, фотографії, відеодокументи, які містять зазначену інформацію, можуть переглядати противники України, пояснили в Міноборони.

Крім того відомство попереджає про наслідки опублікування такої інформації: «Якщо вам випадково вдалося в денний або нічний час стати очевидцем пересувань або маневрування вітчизняних військовослужбовців і військової техніки, то перш, ніж викласти відео або фото з ​​відповідними коментарями, потрібно добре подумати, як цю інформацію подати, оскільки її можуть, і будуть використовувати наші противники».

У Міноборони наголосили, що інформація про пересування і боєготовність Збройних сил України має серйозні обмеження до поширення.

Раніше повідомлялося, що українські військові поки не покинуть Криму. Про це заявив радник міністра оборони України Леонід Поляков.

«Що стосується військовослужбовців, вони покликані захищати інтереси України. Крим - це українська земля. Наші військовослужбовці перебувають там законно і після вчорашніх подій вони можуть застосовувати зброю ... Що стосується військових, вони будуть там перебувати стільки, скільки необхідно для вирішення політичного керівництва», - заявив Поляков.

Водночас, як повідомив представник командування ВМС Україн, офіцери Штабу Військово- морських сил Збройних сил України почали залишати територію штабу.

«Окремі офіцери Штабу, забравши особисті речі, стали залишати територію військової частини, де продовжують перебувати активісти самооборони і козаки, що увірвалися в штаб», - сказав представник командування.

За його словами, нещодавно пройшли переговори між командувачем Чорноморським флотом Російської Федерації Олександром Витко і командувачем ВМС України контр-адміралом Сергієм Гайдуком.

Нагадємо, що 18 березня Крим прийняли до складу Російської Федерації.

18 березня, Росія і Крим підписали договір про прийняття республіки і міста Севастополя до складу РФ. Угоду підписали президент РФ Володимир Путін, глава Верховної ради Криму Володимир Константинов, прем'єр-міністр республіки Сергій Аксьонов і голова міської ради Севастополя Олексій Чалий. До того ж законодавчі та інші нормативні акти Росії діють у Криму і Севастополі з вівторка, повідомляє сайт Кремля.

«Законодавчі та інші нормативні правові акти Російської Федерації діють на територіях Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя з

дня прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів, якщо інше не передбачено законодавством Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

stailker


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини