MENU

Угоду про асоціацію між Україною та ЄС підписано

3603 10

У п’ятницю, 21 березня, в Брюсселі під час позачергового Саміту між Україною та Європейським Союзом і його державами членами, відбулася церемонія Підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом.

З української сторони політичні положення Угоди про асоціацію підписав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Зі сторони Європейського союзу - керівництво інституцій ЄС та глави держав або урядів держав-членів ЄС.

«Це історичний день для моєї країни, і ми переконані, що це історичний день для всієї Європи, - сказав Яценюк. - Ми хочемо бути частиною великої європейської сім’ї, і це перший великий крок до того, щоб Україна досягла цієї головної мети».

Він зазначив, що Україна постала перед низкою загроз – політичних, економічних та військових, а підписанням цієї Угоди Україна покаже всьому світові, що вона разом з Європою, що вона поділяє європейські цінності і що разом зможемо досягти успіху.

Ми розуміємо, що це нелегкий шлях. Але це наше завдання – забезпечити все те, за що боровся український народ.

«Це почалося як проєвропейський протест. Дозвольте вшанувати пам'ять тих, хто віддав свої життя, в тому числі й за цю Угоду – за нашу волю й свободу, за наше європейське майбутнє», переконаний прем'єр-міністр України.

Водночас Яценюк зазначив, що необхідно багато зробити: «І ми зробимо все можливе, щоб зробити Україну процвітаючою, а відносини України та Європейського союзу – якнайкращими».

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини