MENU

У Криму необхідно створити демілітаризовану зону - Турчинов

319 1

Виконувач обов’язків Президента України, Голова Верховної Ради Олександр Турчинов вважає за необхідне створити у Криму демілітаризовану зону. Про це він заявив у п’ятницю під час брифінгу після зустрічі з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном, повідомляє прес-служба парламенту.
 
«Військові обох сторін мають вийти за територію Криму, а переговори - проводитися виключно мирним шляхом», - сказав він.
 
«Демілітаризація Криму зможе привести до зупинення розвитку агресії і відновлення суверенності території України, нормального функціонування Криму у рамках суверенної України, як того вимагає Конституція», - додав Олександр Турчинов.
 
Він повідомив, що під час зустрічі сторони обговорили ситуацію, пов’язану з агресією Російської Федерації проти незалежної суверенної України і окупацією території Криму. Це питання, нагадав він, багато разів розглядалося на засіданні Ради безпеки ООН, і висловив вдячність за підтримку країн, які входять до неї.
 
Під час сьогоднішніх переговорів, сказав Олександр Турчинов, «ми також вийшли на спільну позицію щодо створення міжнародної комісії у складі представництва країн, які підписали Будапештський меморандум, під головуванням ООН».
 
«Україна все робить, щоб розв’язати цей конфлікт саме мирним шляхом, і ми дякуємо ООН за сприяння цьому, - сказав керівник парламенту. - Ми підтримуємо присутність моніторингової місії ООН в Криму, що особливо важливо за умов жорстких провокацій проти українських військових, які несуть свій конституційний обов’язок у Криму».
 
Олександр Турчинов також заявив, що «ми з величезною повагою ставимось до ООН, засновником якої ще у 1945 році виступила Україна, і вдячні Генеральному секретарю ООН за його візит до нашого Криму у важкі драматичні часи нашої історії».

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини