MENU

Законопроект про держзакупівлі повинен бути в парламенті вже наступного тижня - Яценюк

841 0

Законопроект про державні закупівлі повинен розглядатися в парламені вже наступного тижня. Про це на засіданні уряду повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

 

«Накінець-то буде розглядатися законопроект про державні закупівлі», - сказав очільник уряду.

 

Він також додав, що це найбільш корумпована сфера української державної влади, протягом року за різними оцінками «вимивала» до 300 мільярдів гривень. 

«Наше завдання сьогодні — прийняти цей законопроект, який повинен відповіадати європейським стандартам, усі закупівлі повинні бути в Інтернеті, всі компанії прозорі, всі тендери повинні відбуватися виключно за попереднім інформуванням, у всіх повинне бути право взяти участь у цьому тендері і вся громадськість і вся країна повинна знати: хто, на яких підставах, чому, на яких умовах виграв чи програв той чи інший тендер», — зазначив Яценюк.

 

«Я буду просити парламент, щоб цей законопроект був проголосований невідкладно»,  - заявив прем'єр-міністр.

 

Нову редакцію закону України «Про здійснення державних закупівель» підготувало Міністерство економічного розвитку та торгівлі.

 

Законопроектом запропоновано скоротити з 44 до 9 перелік випадків держзакупівель, на які не поширюється дія закону. Також передбачається адаптувати процедури закупівлі в одного учасника практиці застосування такої процедури в європейських країнах.

 

Документ пропонує скасувати необхідність розміщення інформації про держзакупівлі в державному офіційному друкованому виданні з питань державних закупівель та в міжнародному інформаційному виданні з питань державних закупівель, залишивши при цьому обов'язковість оприлюднення цієї інформації на веб-порталі уповноваженого органу. У міністерстві вважають, що це забезпечить економію бюджетних коштів, що витрачаються на опублікування такої інформації та забезпечить прозорість доступу до неї.

 

Проект закону та аналіз його регуляторного впливу розміщено на веб-сайті Мінекономрозвитку в розділі "Обговорення проектів документів".

 

 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини