MENU

Російські суди в Криму переглядатимуть справи українців

712 0


Адвокат із Севастополя Сергій Заєць вважає, що на мешканців Криму невдовзі чекають проблеми, пов’язані з переглядом судових рішень відповідно до російського законодавства. Про це він заявив в інтерв’ю «Громадському радіо» у Страсбурзі.

 

«Зараз відбулась така річ як визнання всіх жителів Криму громадянами Російської Федерації. Якщо поглянути на перспективу, то виникають питання, повязані з розглядом судових справ і переглядом судових рішень. Наскільки я зрозумів текст відповідного закону, російські суди будуть переглядати рішення, ухвалені українськими судами. Наскільки я зрозумів, це не обмежено будь-яким строком в минулому. Тобто дається строк три місяці, протягом якого такі заяви можуть бути подані, але не має ніякого обмеження що до того, коли в минулому таке рішення було винесено. Я не знайшов такого обмеження. І в будь-якому разі, ці рішення будуть переглядатися вже з точки зору російського законодавства. Тобто не з того законодавства, на підставі якого ці рішення були ухвалені, а на підставі іншого закону. Наслідки непередбачувані. Безумовно тут можно говорити про порушення ст. 6 Європейської конвенції про захист прав людини», — вважає адвокат.

 

Кримський адвокат вважає, что в звязку з цим виникне багато нових порушень прав українців, які залишились на півострові:

 

«Крим і Севастополь є частиною України відповідно до Конституції України. І, незважаючи ні на що, Україна має певні обов’язки і за Конституцією, і за іншими законами перед громадянами цього регіону. З іншого боку, вся система українських державних органів, в тому числі і судів, буде заміщена російськими. Як в цій ситуації може відбуватися захист прав — дуже важко сказати. Все ж таки можно сподіватися, що якісь юридичні механізми будуть. Єдине, що можна передбачати одразу — те, що дуже багато буде порушень Європейської конвенції. Тобто тих прав, які гарантовані Європейською конвенцією чи іншими міжнародними договорами громадянам».

 

Громадське радіо


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини