MENU

Львів поглядом дончанина. Тези від Андрія Садового

2133 3

Матеріал підготовлений у рамках програми інформаційних обмінів «Схід-Захід» для громадсько активних блогерів та журналістів регіональних (місцевих) медіа за підтримки Посольства США в Україні. Коордінатори програми організували нам інтерв’ю з мером Львова та залишили нас спостерігати за містом та шукати теми для матеріалу. В цій статті наведені цитати Андрія Садового щодо різних проблем у Львові та Україні. 

Про націю: Ми повинні знати власну історію, бо цим частіше всього маніпулюють політики. Потрібен час, українці почали спілкуватися між собою. Держава повинна проводити мудру політику, щоб об’єднати країну. Українець повинен мати можливість відвідати Львів або Київ на вихідних. Коли буде вибудована комунікація між українцями — буде сильна нація. 

Про федералізацію України: Дуже часто люди не розуміють сенсу цього слова. В першу чергу я пропоную зробити максимальну самоврядність територіальних громад. Про федералізацію слід говорити не менш ніж через 20–30 років інакше це може призвести до руйнації країни. 

Про сепаратизм: Я думаю що ці авантюри в Донецьку вже не пройдуть. Люди вже зрозуміли, що їх хочуть просто використати. Я знаю дуже багато людей з Донецьку, і вони хочуть гордитися власним регіоном та спокійно працювати. 

Про місцеву владу: Треба бути разом з людьми. Ви бачили турнікети в Ратуші? Влада не повинна ховатися від людей і повинна спілкуватися з народом, лише тоді можна говорити про ефективність. Завжди повинен бути зв’язок з людьми.

Про співпрацю з бізнесом: Якщо громада бажає продати власність, це повинно бути прозоро. Львів має досвід, коли продається не майно, а право на оренду цього майна. Зараз усі будівлі продаються з аукціону і ринок формує ціну. Це багато кому не подобається.

Про корупцію: Немає жодної країни у світі-де корупція була би подолана. Це нереально. Можна мінімізувати це явище, щоб був сильний контроль збоку журналістів та громадськості. Журналістам треба розв’язати руки, тому що вони голим нервом відчувають ситуацію. Потрібна персональна відповідальність політиків за свої посади. Я би, чесно кажучи, ризикнув та запросив фахових спеціалістів з Німеччини або Англії, бо вони мають шикарний досвід у цій сфері. 

Про люстрацію: Хто ці боги, хто має вирішувати хто гідний, хто не гідний? Хто має проводити люстрацію? В моєму розумінні, якщо ти призначаєшся на високу посаду — ти несеш пряму відповідальність, і твоя команда — це твоя відповідальність. Я вважаю, що після виборів Президента ми повинні провести вибори до Верховної Ради та вибори місцевих рад та мерів. Люди повинні обрати тих людей, до яких вони мають довіру, без довіри людей не має сенсу робити серйозні реформи. 

Про авіасполучення з Донецьком: Це абсурдно, коли вартість квитка зі Львова до Донецька є дорожчою ніж зі Львова до Нью-Йорка. Для мене дуже важливо, щоб Львів мав сполучення з усіма містами України, але на те потрібна добра воля Мінтрансу, це має бути державна політика, тому що для авіакомпаній є певні комерційні ризики. Якщо Україна підпише декларацію «Чисте Небо» і в Україну зайдуть західні авіакомпанії у повній мірі, ми зробимо це, навіть якщо цього не захоче уряд. 

Про громадські організації: Я виріс у цій сфері і постійно співпрацюю з громадським сектором. Як на мене — це гарна кадрова школа на суспільно важливі посади. 

Про IT: На сьогодні в цій сфері у Львові працює більше 12 тисяч людей і є сотні вакансій. Мінімальна заробітна платня стартує від 12000 гривень і залежить від здібностей людини. Тому я з радістю запрошую людей. Місто готове гарантувати комфорт, Львів — дуже комфортне місто. Ми плануємо збудувати у Львові потужний IT-парк враховуючи близькість до Європи тут буде можливість робити конкурентні бізнес-проекти. 

Про львів’ян: Львів — це є вільне місто вільних людей. І ми пройшли вже ту стадію, коли ми були рабами. Зараз нам потрібно думати як будувати країну. 

Про критику: У Львові мешкає майже мільйон людей. Я не можу задовольнити усіх. Тому до цього треба спокійно відноситися. Якщо людина незадоволена, часто це легко можна вирішити, якщо просто поговорити з нею та з’ясувати, чим їй можна розрадити.

Антон СКИБА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини