MENU

Масовим убивством людей на Майдані безпосередньо керував Якименко у змові із Захарченком

1902 0

Давав вказівку розпочати антитерористичну операції і проводив її особисто колишній голова СБУ Олександр Якименко. Про це під час брифінгу розповів голова СБУ Валентин Наливайченко.

На виконання Якименко запустив її з 18 лютого. За твердженням Наливайченка, у злочинній змові з Якименком діяв екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, який одразу після оголошення антитерористичної операції колишнім головою СБУ, віддав злочинні накази на застосування зброї.

Окрім того, під керівництвом генеральної прокуратури ведеться розслідування і в Службі безпеки встановлено, що саме 18 лютого о 23.00 злочинний наказ Якименка почали виконувати і підрозділи СБУ. 108 співробітників "Альфи" безпосередньо на Будинку профспілок, з даху, у вигляді штурмової групи були висаджені і далі рухалися - дев'ятий, восьмий, сьомий поверх. Зупинило штурмову групу - займання приміщення.

"Діяли зі зброєю, йшли дійсно озброєні по-повному. Використовувалися автомати та снайперські гвинтівки. Після займання приміщення так само через дах ця група відійшла", - зазначив Наливайченко.

Крім цього були виставлені снайперські групи. Одна з них налічувала 7 офіцерів розміщалася на даху за адресою вул.Хрещатик 7/11, друга - Костельна, 6. Обидві групи були озброєні бойовими гвинтівками німецького зразка "Блайзер". Мали бойові набої.

Колишнє керівництво "Альфи" допитується. За словами Наливайченка, вони співробітничають зі слідством.

Голова СБУ заявив, що спланована у вигляді антитерористичної операції, фактично організація масового вбивства людей відбувалася безпосередньо і за прямого керівництва колишнього президента Віктора Януковича.

Наливайченко підтвердив, що плани ("Хвиля" і "Бумеранг"), які були опубліковані народним депутатом Геннадієм Москалем дійсно використовувалися організаторами масових убивств.

Генеральна прокуратура України виписала дозволи на затримання і доставку до суду і обрання запобіжного заходу у вигляді арешту для колишнього президента Віктора Януковича, для колишнього голови СБУ Олександра Якименка і інших організаторів масових вбивство на вулицях Києва в січні-лютому 2014 року.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини