MENU

Власники землі у Криму стали заручниками політичної ситуації

806 0

На сьогодні у Криму існує проблема із реалізацією права власності на земельні ділянки, оформлені відповідно до українського законодавства, та реєстрацією права на нерухомість уже за російським законодавством 

Про це розповів керівник відділу практики земельного права та нерухомості ЮК Jurimex Олександр Шишканов під час круглого столу «Захист і виведення активів з Криму», який відбувся в Києві сьогодні, передає кореспондент Еспресо.TV.

«Власники та користувачі землі в Криму стали заручниками політичної ситуації, при якій на належні їм об'єкти одночасно поширюється дія двох правових режимів: українського і російського. При цьому реалізація прав на землю майже повністю заблокована», - зазначив Шишканов.

Крім того, як наголосив керівник відділу практики корпоративного права і цінних паперів ЮК Jurimex Богдан Шаповал, існує також проблема реєстрації права на нерухомість.

«На сьогодні Державна реєстраційна служба на території Криму прийому не веде, не працюють українські реєстри. Росрежстр не працює, щодо реєстрації нерухомості роз'яснень в Росреєстра немає. Угоди купівлі-продажу, міни, дарування нотаріуси не завіряють у зв'язку з відсутністю доступу до реєстрів», - зазначив юрист.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини