MENU

Янукович словно Мюнхгаузен делает глупости с умным видом лица

1680 1

Президент-конфуз не може обійтися без ляпів. Черговий стався у його вітальній промові на відкритті Всесвітнього журналістського форуму в Києві. Віктор Федорович  закликав співробітників ЗМІ «тримати високу етичну планку, додержуватися принципів об'єктивності та політичної заангажованості».
 
Свіжа пам'ять і про те,  як на одному з засідань РНБО він поставив завдання зробити в Україні «територію небезпеки» для громадян й гостей країни. І справді, вона дедалі стає все більш небезпечною - для журналістів, політиків, громадянських активістів, бізнесменів та й пересічних українців. Для всіх, одним словом.
 
Успішно втілюється в життя і президентська настанова щодо політично заангажованої журналістики. Лояльної до влади преси стає все більше і навпаки, кількість незалежних від Банкової ЗМІ невпинно скорочується, а ті що боряться за свободу слова зазнають всіляких утисків.
 
З цього випливає, що Януковича завжди слід сприймати буквально, так як він і говорить. І ніякі це не обмовки, а прямі вказівки до безумовного виконання.
 
Тим часом «регіонал» Владислав Лук'янов вчора у передачі «Час.Підсумки» на 5-ому відкритим текстом схвалив використання адмінресурсу, якщо він іде на користь людям.
 
А у Андрія Куликова на ICTV голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов у суперечці з представником першої п'ятірки списку об'єднаної опозиції Анатолієм Гриценком договорився до того, що назвав неприпустимою критику президента на ток-шоу за його відсутності.
 

«Ви, взяли за правило критикувати президента за його відсутності. Щонайменше, це не пристойно» - мовив депутат.Це сталося на повному серйозі, на тверезу голову і при доброму здоров'ї.

Насправді, важко уявити, щоби на такий маразм була спроможна притомна людина, тим більше - публічна особа, політик, парламентарій. Одначе факт залишається фактом.


Як тут не згадати крилату фразу барона Мюнхгаузена у виконанні Олега Янковського («Тот самый Мюнхгаузен», Мосфильм, 1979, реж. Марк Захаров) про те, що вся дурня у світі робиться з розумним виглядом обличчя. Здається, це якраз  про Єфремова:

«Я понял, в чём ваша беда: вы слишком серьёзны! Умное лицо — это ещё не признак ума, господа. Все глупости на земле делаются именно с этим выражением лица».

P.S.Щоправда, сам Янковський в одному з інтерв'ю, присвяченому цьому фільму, якось повідав про допущену їм помилку у фінальній фразі. Він сказав, що в сценарії Григорія Горіна йшлося не про «умное лицо», а про «серьезное». Одначе побачивши похибку при перегляді, вирішили залишити все як є і не перезнімати епізод.

З цією поправкою - саме про серйозний, а не розумний вигляд обличчя - ці слова можна так само адресувати і Януковичу, і Лук'янову, і багатьом іншим «світочам думки» та «майстрам слова».

 

Олексій МАЗУР

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини