MENU

За тиждень-другий курс буде нижче ніж 10 грн. за долар - експерт

3022 2

Прикинув, що станеться з торговим дефіцитом при обмінному курсі 13 грн за долар. Виявляється, дефіцит зникає і з’являється профіцит близько 7 млрд. дол. (плюс, а не мінус). Тобто валюта вже не витікаю з ринку, а навпаки - приходить. І це за припущення, що Росія йде по «бєзпрєдєлу», а з ринками ЄС у нас поки ніяк.

Що це означає? А це означає, що за тиждень-другий валютний курс полетить вниз так само швидко як останні дні йшов вверх. Зараз усі, у кого на підході валюта на міжбанк попросили своїх контрагентів притормозити і чекають поки імпортери і населення почнуть битись в істериці і будуть готові віддавати все що у них є за один єдиний долар США. Цей момент настане – колись імпортер зрозуміє, що по такій ціні він свій товар нікому не продасть.

І тоді на ринок нарешті вийдуть експортери і навипередки почнуть продавати валюту, щоб скористатись моментом. Де закінчить гривня після цього «заходу»? Думаю, що навіть нижче ніж 10 грн. за долар. При таких смішних обсягав торгів на міжбанку (300 млн в день, коли рік тому був 1.2 млрд. на день), продаж додаткових 20 млн. дол. може обвалити ринок в будь-який момент.

Так що хочу сказати – правила гри на валютному ринку з лютого 2014 року змінились кардинально. Все що ми знали про гривную, долар, євро і їх динаміку – можна забути. НБУ зробив правильний крок до вільного курсоутворення, а тепер ще нам треба переробити свою свідомість щоб сприймати долар не як інструмент збагачення чи стабільності, а просто як валюту іншої держави, яка може як дорожчати, так і дешевшати.

І да – по 13 долар не купуйте, навіть по 12 не купуйте. Він того точно не вартує.

Dmytro Boyarchuk


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини