MENU

Мін’юст після висновків СБУ в судовому порядку вимагатиме заборонити КПУ

1675 2

Міністерство юстиції має намір подати позов до суду з вимогою заборонити Комуністичну партію України після отримання від правоохоронців офіційних документів щодо її сепаратистської діяльності. Про це в ефірі "5 каналу" сказав міністр юстиції Павло Петренко.

"Щодо Комуністичної партії, наскільки я знаю, група депутатів звернулася до правоохоронних органів... Відносно перевірки дій, закликів і офіційних рішень цієї політичної сили на присутність в них ознак державної зради або сепаратизму", - сказав Петренко.

"За наявності у нас відповідних офіційних документів від Служби безпеки України і від Генпрокуратури, ми вчинимо відповідно до закону і подамо відповідні позови в суди", - наголосив міністр.

Петренко додав, що вже наступного тижня суд почне розглядати позов Мін'юсту з вимогою заборонити партії "Російський блок" і "Русское единство" за участь у сепаратистських акціях.

Водночас Петренко відзначив, що на даний момент немає можливість зняти депутатську недоторканність і притягти до відповідальності за сепаратизм депутатів Верховної Ради, зокрема кандидата в президенти Олега Царьова.

Відповідно до закону, подання про зняття депутатської недоторканності в парламент повинен подавати винятково генеральний прокурор, а не виконувач його обов'язків.

У такій ситуації практична можливість позбавити мандата депутатів Ради і притягнути їх до кримінальної відповідальності може з'явитися тільки після 25 травня, після виборів президента та призначення ним генпрокурора.

Як відомо, періодично виникають пропозиції заборонити Комуністичну партію чи Партію регіонів

Нагадаємо, що з моменту зміни влади депутати КПУ дуже рідко голосують в парламенті. А лише звинувачують з трибуни парламенту нове керівництво у "розколі країни".

Svyatoslav Gaydamak


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини