MENU

Україна через ОБСЄ вимагає у Путіна повідомити, коли закінчаться «навчання» РФ

384 1

Росія фактично підтвердила, що її військова діяльність близ українського кордону є не навчаннями, а безпосередньо пов'язана із подіями в Україні. Відтак Україна вимагає від РФ надати роз'яснення щодо цілей, місця проведення навчань та дати їх завершення.

Так прокоментував МЗС України слова міністра оборони РФ Сергія Шойгу про можливість введення російських військ в Україну з огляду на проведення нею АТО.

В українському відомстві нагадали, що 24 квітня Шойгу повідомив про початок навчань батальйонних тактичних груп загальновійськових з'єднань Південного та Західного військових округів ЗС РФ у зв'язку із «загостренням ситуації на південному сході України». За словами російського міністра, у рамках навчань передбачається «відпрацювання завдань» бойовою авіацією РФ поблизу кордонів України.

«Таким чином російська сторона фактично підтвердила, що здійснювана нею протягом останніх місяців військова діяльність поблизу українського кордону носить не плановий характер, а безпосередньо пов'язана із розвитком подій в Україні», - йдеться у заяві.

В МЗС стверджують, що Москва, демонструючи свою військову могутність на кордоні з Україною, намагається вплинути на законні дії української влади, спрямовані на боротьбу з озброєними бандформуваннями у східних областях України. Викликає здивування, що РФ, сама потерпаючи від терористичної загрози, сьогодні очевидно готова власними Збройними силами захищати терористів на території України.

«З огляду на викладене, Україна, згідно з п. 16 Віденського документа про заходи зміцнення довіри і безпеки, звернулася каналами зв'язку ОБСЄ до Російської Федерації з вимогою надати роз'яснення щодо цілей та місця проведення навчань, дати їх завершення, а також кількості і типів залучених до них військових підрозділів», - повідомили в МЗС України.

Відповідно до Віденського документа, РФ зобов'язана надати щодо цих навчань чіткі роз'яснення протягом 48 годин з моменту отримання запиту, тобто до 16:00 год. київського часу 26 квітня ц.р., роз'яснили в закордонному відомстві.

nazlo-vsemu


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини