MENU

Землі сільськогосподарського призначення повинні лишатися у держвласності - Тимошенко

674 7

Кандидат в президенти України, лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявляє про необхідність підвищення ефективності аграрного комплексу країни. Про це інформує прес-служба "Батьківщини".

 

Аграрний комплекс – це не просто наш майбутнє. Нафта, газ, метал, хімія не варті навіть однієї мільйонної частини того, що може країні принести аграрний комплекс”, – сказала Юлія Тимошенко сьогодні на зустрічі з мешканцями міста Рогатин Івано-Франківської області.

 

Зокрема, лідер партії “Батьківщина” вважає, що землі сільськогосподарського призначення повинні залишатися у державній власності. “Перше наше завдання – в жодному разі не зробити землю товаром. А у випадку, коли люди хочуть продати свій пай, держава мусить викупити його за ринковою ціною. Треба дати людині право, якщо вона хоче, взяти ці гроші. В той час, коли ООН оголошує найголовнішою проблемою світу голод, який наступає у зв’язку зі стрімким зростанням населення світу, ця проблема може бути вирішена лише такими країнами, як наша”, – зазначила вона.

 

Віддамо землю – віддамо прибуток невідомо кому. Не віддамо землю, побудуємо правильну політику – прибуток, який буде приносити наша земля, залишиться у українців. При чому ті величезні аграрні корпорації, які володіють сотнями тисяч гектарів сільськогосподарської землі, мусять бути демонополізовані. Вони тиснуть на виробника і на фермерське господарство, вони залишають копійки нашим сільгоспвиробникам, а забирають надприбутки, тому одне із наших завдань – припинити торгувати сільськогосподарською сировиною”, – заявила Юлія Тимошенко.

 

Як відомо, Верховна Рада України у 2012 році продовжила мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2016 року. Незважаючи на це, попередній уряд продовжував лобіювати скасування мораторію та почав створювати інфраструктуру для цих процесів. Зокрема, восени 2013 року було видано банківську ліцензію Державному земельному банку. Експерти попереджали про можливість здійснення через цю структуру непрозорих та корупційних схем у торгівлі землею.

 

Новий уряд за пропозицією Міністерства фінансів на засіданні 25 квітня схвалив проект закону про ліквідацію Державного земельного банку. Найближчим часом його має розглянути Верховна Рада України.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини