MENU

9 травня можливі провокації у Києві біля парку Слави та парку Перемоги - Бригинець

307 0

Звертаюся до українців і ветеранів із проханням не виходити на публічні акції присвячені святкуванню перемоги над фашистськими загарбниками 9, 10 та 11 травня, навіть якщо вони офіційно дозволені.

 

Якщо не буде великого скупчення людей, то не буде і серйозних провокацій.

 

Донедавна ми знали основний вид провокацій проросійських терористів – це напад на своїх опонентів. Події в Одесі показали, що в кремлівських мізках існують й інші сценарії, припустимо, напад громадян на сепаратистів.

 

Уявіть собі, що громада вийде на вулицю, щоб захистити ветеранів від провокацій, а все завершиться тим, що цих свідомих громадян спровокують напасти на якихось інших ветеранів, які будуть викрикувати проросійські гасла. Існує ще багато сценаріїв, про які ми навіть не здогадуємося. Тому ще раз повторюю – найкращий спосіб уникнути провокацій - замість участі у вшануваннях поїхати в ліс чи на дачу. Є й інша пропозиція: вшанувати ветеранів Другої світової війни в приватному порядку. Прийти в гості до сусіда ветерана. Поговорити про особливості ведення бою - не виключено, що інформація, яку ви почуєте знадобиться вам на війні із російською армією. У всіх випадках увага до старших людей вкрай потрібна і ніколи не буває зайвою. Та й ділитися досвідом краще тет-а-тет, а не на мітингу.

 

Нагадаю, російські журналісти повідомили мені, що їм рекомендують бути 9 травня з 9.00 ранку в Києві у парку Слави та на площі Перемоги (насправді йдеться про парк, а не про площу), оскільки там представники Правого сектору і Нацгвардії (мається на увазі Самооборона, а не Національна гвардія) нібито будуть вчиняти напади на ветеранів.

 

Це не означає, що та інформація, якою я володію повна, і що час та місце не змінять в останню хвилину. Але, висновок такий: якщо ви хочете уникнути участі у провокаціях і помогти іншим - просто не виходьте на масові акції у ці дні! Я, наприклад, планував повести на Оболоні фестиваль «Українська справа», щоб активно поспілкуватися з оболонцями паралельно з приготуванням борщу. Але я відмовився від цієї ідеї саме через можливі провокації. Тому поїду на могилу до діда, який загинув під час Другої світової.

 

Хай найближчі вихідні дні пройдуть спокійно, без крові і болю. Слава Україні!

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини