MENU

Путин робить лише заяви і не зробив жодного кроку щодо припинення агресії - Тимошенко

391 3

Кандидат в президенти України, лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко в ефірі програми «Шустер live» наголосила, що президент Росії Володимир Путін має повернути на європейський континент мир та спокій та застерегла українську владу від початку переговорів з Кремлем, бо це можливо лише за виконання певних умов. Про це повідомляє прес-служба "Батьківщини".

«Путіну потрібно не заяви робити, не документи підписувати, а потім їх не виконувати. Путіну нарешті треба зробити те, що мусить зробити лідер  21 століття - це повернути в Європу мир, тому що мир потрібен не тільки Україні, мир потрібен європейському континенту, мир потрібен усьому людству. Путін сьогодні є порушником миру»,  - наголосила кандидат в Президенти.

На думку Тимошенко  всі сьогодні втомилися від агресії та тероризму, розв’язаних Кремлем, однак у разі їх продовження  українці мають захищатися, бо не вірять в заяви.

«Я, як  ніхто інший хочу, щоб у нас був мир, спокій, припинилася агресія на Сході та Півдні, щоб наші люди нарешті відчули, що у нас мир, спокій, на наших вулицях немає терористів. Я за мир і будь-яка нормальна людина за мир. Ми не хочемо всього того, що нам сьогодні запропонував Кремль замість  розбудови країни після революції. Але в той же час ми мусимо сказати, що якщо біля наших кордонів буде продовжуватися агресія, якщо буде продовжуватися тероризм в наших містах, якщо буде  продовжуватися насилля над українцями, то українці зобов’язані себе захищати», - зазначила вона.

За словами Тимошенко, ініціатором агресії щодо України є Путін, який  робить лише заяви і не зробив жодного кроку щодо її припинення.

“Дуже важко уявити, що президенту Російської Федерації, який і є ініціатором всієї агресії і неоголошеної війни проти України, треба робити якісь заяви, підписувати якісь документи, щоб припинити все це неподобство на нашій території…Всі риторичні заяви Путіна залишаються поки лише заявами. На жаль, Путін лише говорить, але не робить жодного кроку”, – заявила кандидат в президенти.

Тимошенко підкреслила, що переговори з Росією можливі лише у форматі «четвірки» та при  виконання умов.

“Жодних ультиматумів Україна не прийме. Наші дії – це дії честі і гідності, український народ знаходиться на своїй землі, тому ставити ультиматуми з вуст окупантів – неприйнятний варіант. Треба виконати передумови. Перше – звільнення всіх без виключення заручників, яких спецслужби Росії тримають на території України, друге – розблокування адміністративних приміщень, і третє – це відведення російських військ від кордонів України. Якщо ці три передумови виконані, а саме вони були домовленостями в Женеві, тільки після того можливо починати переговори, але в форматі чотирьох – США, ЄС, Україна та Росія”, – зазначила  лідер партії “Батьківщина”.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини