MENU

Муки протверезіння

4910 4

Кардинальний злам, який відбувся в мізках бандитів у Луганську, пов’язаний саме з так званим референдумом.

Очікування чогось важливого, світлого, конче необхідного, що пов’язане саме з відокремленням від України, з триколорами, Путіним, «зеленими чоловічками», виявилося звуком дзвіночків академіка Павлова.

Бандитів, як собак, підгодовували, налаштовували, психологічно прив’язували до зовнішніх подразників, аж раптом дзвоник пролунав, «референдум» відбувся, але миску так і не піднесли. Навпаки — черговий лідер так званого руху за незалежність Луганщини від київської «хунти» виявився черговим втікачем.

Ще кілька днів тому «луганське військо» позбулося одного з керівників, який залишив «братву», прихопивши гроші й навіть прапор, ще зовсім недавно «народний губернатор» Болотов оголошував конкурс на нову емблему і прапор «Луганського об’єднаного братства», і ось знову глибоке розчарування. Тепер, начебто підстрелений ворожою кулею, Болотов виїхав до Росії. І знову з «народними» грошима.

Не минуло доби після офіційного оголошення підрахунку голосів «референдуму», ще не протверезіли голови у бандитів від святкування цієї «знаменної» події, а у «війська» постало питання: і що тепер? Радіоефір сепаратистів як ніколи почав заповнюватися дивними питаннями: а хто буде платити пенсії?

А хто буде нами керувати замість Болотова? А чи треба тепер виплачувати кредити київським банкам? Виявляється, серед озброєних бандитів безліч банківських боржників. Для багатьох із них останні події на Луганщині стали примарною надією на можливість не платити за кредитами. Але і тут трапилося розчарування. «Колеги» почали їх переконувати, що платити доведеться, бо банки, хоч би де вони були, «свого не віддадуть».

Остаточно розгублені від неочікуваного напливу думок, сепаратисти почали з розумінням згадувати київський Майдан, проклинати Януковича, Єфремова, Царьова, Порошенка, Тимошенко і всіх, хто в них асоціюється з владою та грошима. «Нас використали як!..» — у розпачі кричить в рацію бандити. Росія не спішить запрошувати цю «скажену собаку» до себе в хату. Собака має бути у будці, й такою будкою для неї виявився Донбас. Тільки разом із нею до цієї будки потрапили, як заручники, і решта населення краю. Прив’язаний ланцюгом безпорадності, запізнілим усвідомленням того, що на ньому висить кримінальна відповідальність, цей пес чекає, що хазяїн змилується і впустить його до себе.

Але хазяїн навіть не виходить. Миска порожніє, й бандити в розпачі проговорюються: «І що нам тепер — ходити по ювелірних крамницях?» Що і треба було довести. Що і треба було очікувати. Розбиті на угрупування, озброєні і вже зголоднілі бандити скинули з облич маску ідейності. Маску, в яку повірили навіть вони самі.

Відверто випущені сепаратистами в ефір зізнання в злочинних намірах грабувати нічим не дивують луганчан. Чому дивуватись, якщо так звана Рада громадського руху «Південний Схід» оприлюднює резолюцію, що дуже нагадує знамениту конвенцію, яку порушив Паніковський.

Зокрема, ця резолюція передбачає: «Введення санкцій (замороження рахунків і активів, заборона на в’їзд) проти осіб, які підозрюються у злочинах проти народу ДНР і ЛНР.

Призначення тимчасових керуючих на підприємства, що їм належать (!!!). Направлення поточних доходів від використання цієї власності до бюджетів республік». З одним із таких «бюджетів» зокрема втік до Росії Болотов. До речі, втік саме в день оприлюднення цієї резолюції. Це вам не знаменитий на весь Інтернет «Наказ №4», в якому заборонявся в’їзд на територію Донбасу Обамі та Меркель за погану поведінку.

Цей папірець є офіційним підтвердженням рекетирської сутності всієї цієї банди, що вчора ще виступала за копійки в ролі Дідів Морозів у дитячих садках, ухилялася від сплати податків від торгівлі віниками, а тепер відчула себе в ролі предводителів «визвольних» рухів. Бо серед цих так званих лідерів, які люблять вдаватися в риторику про трудящий народ Донбасу, якщо придивитись уважно, немає ні шахтарів, ні заводчан. Фактично це шахраї, дрібні шахраї, що розвели і підставили голоту.

А точніше, ними розвели голоту. Голоту, яка тепер має в руках чаклунську паличку — автомат, а в голові повну дезорієнтацію в просторі, що в народі зветься просто «бодун».

Валентин ТОРБА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини