MENU

Нинішні вибори - це привіт «легітимно обраному Януковичу» і його адвокату Путіну

2645 1

Якщо дані екзит-полів відповідають дійсності, то треба констатувати, що найдраматичніша виборча кампанія, яка відбувалася в умовах російської окупації і проведення АТО, завершилася і стала найкоротшою кампанією з виборів президента України.

Головний підсумок: Путін, який робив все можливе і не можливе, щоб вибори в Україні були зірвані, зазнав нищівної поразки. Масова явка виборців у даному випадку означає не стільки бажання обрати президента, як діяти всупереч волі ката українського народу. Правда, ми заплатили надто велику ціну за те, щоб зірвати підступні плани Путіна.

До виборчих урн цього разу не прийшли десятки українців – бійців АТО, які віддали своє життя, щоб Україна сьогодні обрала нового главу держави. А скільки поранених і покалічених? У Луганській області, коли підраховували бюлетені, відбувалися жорсткі бої, гинули українці, відступали російські терористи.

Зруйновано головний інформаційний міф Кремля, що Майдан - це «випадковість», результат активності бандерівців із західної України. Світ отримав ще один доказ того, що Майдан – це воля всього українського народу. Нинішні вибори, це привіт «легітимно обраному Януковичу» і його адвокату Путіну.

Ймовірний переможець виборів Петро Порошенко стане першим президентом, якого не обирали в Криму, і фактично у Донецькій і Луганській областях. Однак він має усвідомити, що українська нація відтепер буде вимагати у нього, щоб у найкоротші терміни Крим повернувся до України, а на сході терористи були ліквідовані.

Не сумніваюся, що йому для цього підставлять плече усі проукраїнські сили. І навпаки, він швидко кане у політичне небуття, коли відмовиться від реальної боротьби з Кремлем і його терористами та диверсантами на сході країни.

Лакмусовим папірцем стане ставлення П. Порошенка до АТО. Підтримка чи не підтримка ним АТО – це те, що дуже скоро дасть можливість оцінити його патріотизм, або ж зафіксувати його відсутність.

Якщо на цих виборах цілковиту перемогу здобули антипутінські сили, то також треба відзначити цілковиту поразку пропутінських сил, а саме ПР і КПУ. «П’ята колона» втрачає підтримку у виборців. Її слід невідкладно знищити і для цього нова владамає всі необхідні й законні важелі. Не можна більше терпіти в Україні партій і політиків, які не приховують свого негативного ставлення до України як незалежної держави.

Новий президент принаймні має виступити ініціатором заборони КПУ – партії-колаборанта. Коли цього не відбудеться, українці, переконаний у цьому, не заспокоються, і Порошенко це відчує.

Перед початком цієї кампанії Олег Тягнибок висловлював побажання, щоб вона стала ідейною, тобто змаганням ідеологій і програм. Цього не відбулося. Вибори проходили під канонаду вибухів у Луганській і Донецькій областях, а тому не було часу і можливостей для змагання ідеологій. Цим скористалися олігархи, які взамін запропонували жорсткі політичні технології. Отже, невдача націоналістів на цих виборах, це не поразка їх ідей і програм. Це ілюстрація як спритно ними можуть маніпулювали олігархи.

Очевидно, що треба з цього зробити висновки. Тим більше, що нова виборча епопея може уже розпочатися восени.

Україна не заспокоїться, поки не відбудеться цілковите перезавантаження влади.

Богдан ЧЕРВАК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини