MENU

Чого хочуть українці?

1475 4

Уральський римоплет колись сказав: «связанные одной цепью, связанные одной целью!» заспівав про це рок-шлягер, але сьогодні після революції гідності у Києві здається, що ці цілі в українців і росіян розходяться. Дорослі, освічені люди, довірившись кремлівській офіційній пропаганді, готові бачити в діях, а головне, в помислах жителів України антигуманний, антилюдський сенс. Але ж це маячня!

Чого хочуть українці?

Природно - якісного поліпшення власного життя. Це бажання більшість давно пов'язує не з РФ, а з економікою ЄС.

Чому?

Та тому, що ринок ЄС - це 500 млн споживачів, з обсягом грошей на ринку в 14 трлн $! А кооперації з Росією, про яку твердять адвокати білокам'яної, давним-давно вже немає. Найяскравішим прикладом цього можуть бути українські суднобудівні верфі й авіабудівні заводи. Вони стоять і нічого не будують десятиріччями! Ну а газ продають партнери з «Газпрому» за однією з найвищих цін на континенті.

Тобто без високих слів про братерство  українці розуміють, що незалежна країна Україна повинна проводити свою суверенну економічну політику. Угоду про асоціацію, яку всіляко не давав підписувати Путін, декларує створення внутрішнього клімату, привабливого для інвестицій у бізнес-середовище. З чого він буде виникати ?

Полегшення доступу до зовнішніх ринків більшого числа суб'єктів і до багатьох національних ринків. А то як було, українські сталь і вугілля, хімічну продукцію продавали через підконтрольні Москві бізнес-структури і на вигідних НЕ нам умовах.

Дуже важливо знизити енергетичну залежність від одного джерела з РФ. Але скажіть, хто ж відмовиться від диктату ціни на паливо, коли він практично без конкурентів домінує в енергобалансі України?! Ту ж енергоефективність розвивати було НЕ вигідно саме для Росії, як постачальнику № 1 вуглеводнів.

Ще один поводок.

Не кажучи вже про сталий розвиток українських виробників, їхню екологічну культуру. До чого ці балощі! Все має бути як при генсеках: «связанные одной цепью!..»

В результаті слідом за росіянами ми жили у всеосяжному соціальному відчуженні. Культурні цінності Європи «зомбоящик» сусідів давно лає і заперечує. За межі держави у нас їздили дивитися своїми очима, як живуть люди в Європі, так само дуже мало людей, як і в Росії. Свята нам нав'язували радянські, злегка «підпускаючи» Шевченко-приводи. Культуру національну вітчизняні манкурти так і не змогли профінансувати в гідних обсягах: кажуть, немає коштів!

Так от, для того, щоб кошти з'явилися на все, зокрема й на український кінематограф, а не на «міхалковщину», народу України потрібна економічна спроможність!

Сьогодні єдині, хто зробив гідні і поважні пропозиції для розвитку економіки України, - європейці. Угода про асоціацію, яка вже набула чинності, припускає нульові ставки ввізних мит на промислову продукцію України, лібералізацію ввізних мит на сільгосппродукцію, торгівлю послугами і гармонізацію стандартів.

Може, це сподобатися Москві, яка домінувала в економічній політиці Києва?

Звичайно, ні!

Саме внаслідок цього і вживаються інформаційні, військові, дипломатичні та економічні кроки тиску. Створюється атмосфера дестабілізації, звучать заклики до сепаратизму і відверто терористичні діяння, мета яких «відчепити» ситу Європу від України. «Подивіться, бундесбюргери, що діється в цій жахливій Україні! Там же полчища бандерівців, фашистів (для російського глядача), безлади q анархія..!»

Так, а то й гірше «малюють» політики і пропагандисти з РФ статус-кво в нинішній Україні. Мета їхньої інформаційної агресії - «накошмарить» європейців, щоб продовжувати домінувати у внутрішній і зовнішній політиці нашої країни, а головне - не дати «списати» зі свого балансу українську економіку, без якої подальшого майбутнього у РФ просто немає!

Піклуватися про наш добробут московські стратеги точно не будуть, вони-то й про росіян не дуже пам'ятають. Якість життя середнього сільського жителя Росії не йде ні в яке порівняння з реаліями життя жителів сільської місцевості Польщі чи Португалії. Не кажучи вже про кількість каналізованих туалетів на душу населення в ЄС і РФ.

Якщо ви хочете ходити «до вітру» й далі - мрійте про Росію, ну й Путіна.

Якщо ви плануєте жити в достатку і свободі - європейська дорога приведе до цього. А жити знову в ланцюгах можуть мріяти лише раби!

Раби - не ми.

В’ячеслав ГОЛОВЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини