MENU

Аналіз відео нібито розстрілу полонених офіцерів

913 0

Відео в Мережі, на якому терористи показово на камеру розстріляли нібито полонених офіцерів, викликало запеклі суперечки щодо реальності подій, які потрапили у кадр. Експерти ж після докладного аналізу матеріалу знайшли безліч деталей, які можуть пролити світло на те, що насправді відбувалося перед камерою.

 Головною особливістю відео, яка є дуже дивною на думку всіх фахівців, є приховані обличчя жертв і відсутність їхніх документів у кадрі - попри те, що командувач розстрільної команди, ватажок бандформування Ігор Безлер на прізвисько Біс, називає прізвища та звання своїх полонених.

Така поведінка йде в розріз з банальною логікою людини, яка намагається торгуватися. Сам Біс на відео ставить умову звільнити затриманого терориста.

"Якщо за годину мою людину не буде звільнено, буде розстріляна друга двійка, ще через півтори години - третя двійка", - погрожує на відео "Біс".

На аналогічних відео зарубіжних "колег" Ігоря Безлера використовуються стандартні і відпрацьовані роками прийоми: крупним планом знімаються обличчя жертв, їхні документи, їм дається слово, а сам момент страти знімається у всіх подробицях.

Сержант армії США Боу Бергдал під час полону у талібів. У руках терориста особистий жетон солдата

Викликає питання і ціна страшного "торгу": 8 полонених офіцерів, серед яких полковники (старший офіцерський чин) на одного терориста. Такий "курс" як мінімум дивний, загальносвітовою "практикою" є зовсім інші пропорції.

Наприклад, у 2011 році за полоненого капрала (молодший сержантський чин) Гілада Шаліта Ізраїль звільнив 550 палестинських ув'язнених. Деякі експерти звернули увагу на чистоту одягу полонених попри їхнє перебування в катівнях. Крім того, одяг – цивільний.

Це, звичайно, можна пояснити тим, що полонені були схоплені під час спецзавдання з розвідки, але це видається дуже малоймовірним. АТО вже давно перейшла в активну фазу, тож вірогідність того, що в зоні бойових дій перебувають розвідники, які збирають інформацію, маскуючись під місцевих, вельми ефемерна. Особливо враховуючи полковницькі звання полонених.

А спеціалісти від групи "Інформаційний опір" звернули увагу і на те, як падали "розстріляні": "Обидва падають акуратно прокочуючи і піднімаючи ноги, хоча мають відкинутися в напрямку польоту кулі. Той, який в білій сорочці, під час падіння видно, як піднімає голову й потім дбайливо кладе її на підлогу, щоб не забити. Також не видно і плям крові", - передає слова експерта sprotyv.info.

Але аналогічні аналітичні думки звучали і щодо відео з розстрілом Мазурком охоронців в ТЦ "Караван". Окрім того, фахівці звернули увагу на дивний вибір зброї для розстрілу - це АК-74, які з'являються на самому початку відео.

Патрон 5,45х39 мм, який використовується в цій зброї, є малоімпульсним, і має досить небезпечну схильність до рикошетів. Що в умовах закритого приміщення може стати летальним для самої розстрільної команди.

У таких умовах будь-який досвідчений офіцер, до яких належить ватажок бандформування Біс, віддасть перевагу пістолету. Але це в тому випадку, якщо перед обличчям жертв не знаходиться стінка з м'якого матеріалу, наприклад, дерева.

Враховуючи ці факти, безліч фахівців дійшли висновку, що зняте відео є інсценуванням з використанням підставних осіб, які не мають ні найменшого стосунку до військовослужбовців. Але є ще одна версія, жахлива - це справді може бути відео реального розстрілу. Але звичайних мирних жителів. Їх могли схопити просто на вулиці за підозрою в зборі розвідданих і тортурами вибити потрібне визнання.

Під знаряддями ката можна зізнатися в чому завгодно, тільки би припинити свої муки. Ця версія пояснює і відсутність "корочок" в кадрі, яких у мирних жителів просто не було, і цивільний одяг, і приховані обличчя - через сліди тортур на них.

Олег КАТКОВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини