MENU

Люстрації не буде

16797 26

Вчора Віталій Ярема сказав, що не буде проводити повномасштабну люстрацію у прокуратурі за прикладом Грузії, бо бачте не хоче рубати з плеча і боїться, що багато бідних прокурорів залишиться без роботи. 

«Но рубить с плеча я не собираюсь, потому что это — люди, судьбы, семьи и я не хочу, чтобы пострадали порядочные люди профессионалы, которые приносят пользу стране» ( http://thekievtimes.ua/society/383604-yarema-gruzinskij-scenarij-reform-otmenyaetsya.html ). 
__ 
ХМ!
__
2011 року розпочалася справа "васильківських "терористів". Два з половиною роки Ігор МосійчукSerhij Bevz та Володимир Шпара сиділи у СІЗО за сфабрикованою справою справою. До того ж сфабриковано по повному безпределу. Це було очевидно для всіх. Що зробила прокуратура? Чи відкрила справу на фальсифікаторів? Чи попрохала суд закрити справу чи виправдати хлопців? Ні. Запросили великий термін, а коли суд дав 9 років - заявили, що буде прокурорська апеляція, бо бачте занадто мякий вирок. Рубанув з плеча - так рубанув.
http://www.gp.gov.ua/ua/search.html?keyword=Костянтин+Кулаківський+&searchby=content&sortby=title&order=asc ). До речі, прокурор Костянтин Кулаківський за цю справу отримав капітана. І він був не єдиним прокурором у цій справі. Їх мабуть було 3 чи більше, вже не памятаю. Цікаво, чи покарали кожного із цих прокурорів? Забрали звання з Кулаківського, викинули з роботи, відкрили кримінальну справу? 

У тому же 2011 році в СІЗО потрапили Андрій Білецький, Ігор Михайленко та Віталій Княжеський. Харківська справа "оборонців Римарської" також доволі резонансна, а безпределу там ще більше чим у васильківській справі. Хлопці теж сиділи майже такий самий термін в СІЗО і світило багато років ув'язнення, а Білецьому навіть пожиттєве. Рубанули прокурори - так рубанули! Фальсифікації тут теж були на поверхні. Що зробила прокуратура? Чи поставила вона на меті покарати винних, а не кого попало?

Всі ми знаємо ще справи Олега Однороженка, сімї Павліченків, Запорожця, ніжинських робінгудів та інші справи. Що робила прокуратура? Запрашувала терміни, подавала апеляції, щоб ці терміни були ще більшими, були на стороні слідчих-фальсифікаторів. Одним словом - рубали з плеча.

Вони прирікали дружин бути без чоловіків, дітей без батьків, Україну без борців за її майбутнє. Це люди, це долі, це сімї. Такі, які не хоче начебто ламати Ярема. Так от, прокуратура в такому вигляді як зараз якраз і займається тим, що ламає людей, долі і сімї. 

Не потрібно розповідати, що прокурор забовязаний бути проти підсудних, бо він - сторона звинувачення, державний обвинувальник і все таке. Це - херня. Бо лише адвокати можуть захищати своїх підзахисних (ними можуть бути і потерпілі до речі), навіть знаючи, що ті винуваті. А завданнями судді, слідчого і прокурора є встановлення істини. Якщо ж вони цю істину не бажають встановити (злочинна халатність) або викривлюють її (фальсифікація, підробка документів ітд), то вони стають самі злочинцями і тоді їх колеги мають зайнятися ними. Не займаються? Вони теж тоді несуть частку винуватості, стають, практично, співучасниками. 

І от Ярема боїться, що якийсь бідолага-прокурор залишиться без роботи, не хоче рубати з плеча. Рубати з плеча тих, хто з плеча наліво і направо просив для невинуватих людей нереальні терміни, а для тих, хто винен часто непомірні до їх злочину покарання! З іншого боку покриваючи винуватих (корупція). 

Такі структури як прокуратури, міліція і сбу інакше як з плеча і не рубанеш, інакше вони рубатимуть інших. У тому числі .. можливо і самого Ярему з часом. Вітя, спитайся у Юрій Луценко він знає як це.

П.С. Багато із політвязнів та незаконно засуджених зараз воюють на сході або активно допомагають тим, хто воює. А прокурори їхні очевидно при посадах ще. Це ж бачте, сімї, долі, люди!

Сергій ОСАДЧИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини