MENU

Мирний план Президента передбачає економічну реконструкцію Донбасу – Луценко

293 1

Українська влада надає пріоритет мирним засобам встановлення миру на Донбасі, і вже гарантувала що регіон матиме оновлене представництво у вищому законодавчому органі країни та зможе обрати собі нових керівників регіонів. Про це в програмі «События недели» на телеканалі Україна сказав лідер «Третьої Української Республіки» Юрій Луценко.

«Уже цього року мешканці Донбасу не лише оберуть собі нових представників до Верховної Ради, а й зможуть перезавантажити свою місцеву – обласну, міські та сільські – ради. Центральна влада передасть їм низку власних повноважень» - зазначив політик.

Водночас він зазначив, що йдеться не лише про перезавантаження влади та перерозподіл повноважень, а й про кардинальну економічну реконструкцію Донбасу.

«Спільно з Європейським Союзом, нашими партнерами розробляється програма створення нових робочих місць не Донбасі, його радикальна демонополізація. Це створить новий Донбас, забезпечить людей роботою не лише на грандіозних пострадянських підприємствах, а й на нових високотехнологічних виробництвах, які будуть створювати додаткову вартість не лише вугіллям і сталлю. Зрозуміло, що інвестувати в цю програму можна буде лише після того, як на цій землі настане мир», - сказав Луценко.

Він також визнав, що встановлене до 27 червня перемир’я не призведе до того, що лідери терористів припинять озброєний спротив.

«Самопроголошені лідери самопроголошеної ДНР, очевидно, не складуть зброю. Вони довго готувалися до цієї акції. Скажімо, той же «великий теоретик» Стрєлков (Гіркін) написав низку теоретичних робіт про гібридну війну і про прикриття мирним населенням, протягом кількох років відвідував Слов’янськ. Зрештою, і саме місто обрано за базу терористів неспроста, адже надто вже воно примітне для «слов’янського світу». І вже зовсім «випадково» сталося, що саме в місцевому райвідділі міліції зберігався найбільший арсенал стрілецької зброї», - зазначив політик.

Таким чином, терористи або відійдуть з території України, або будуть знищені нашими військовими формуваннями.

«Мирний план Президента - це простягнута мирна рука до жителів Донецької та Луганської областей, який включає низку заходів для відновлення повноцінного економічного і суспільного життя регіону», - підсумував Луценко.

Третя Українська Республіка


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини