MENU

Чому Кличко проти повернення Гостинного двору Києву?

1428 0

Голова Київради В.Кличко та секретар Київради О. Резніков відмовилися вносити до порядку денного засідання Київради 3.07.14 року проекти рішень щодо повернення Києву землі під Гостинним двором та під незаконним будівництвом на вул. Юності, 8-А, ініційовані тимчасовою контрольною комісією з питань перевірки екс-Київради.

Незважаючи на те, що створена за його ж ініціативою тимчасова контрольна комісія працює і вже внесла перші пропозиції на розгляд Київради, перші кроки команди Кличка показали, що розгляд вже підготовлених питань гальмується.

Керівництво Київради відправило проекти рішень на розгляд профільних комісій Київради: постійної комісії Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування та постійної комісії Київради з питань регламенту та депутатської етики.

Кличко і Рєзніков відверто затягують питання, адже тимчасові комісії відповідно до ст. 23 Регламенту Київради є такими ж суб'єктами подання невідкладних проектів рішень, як і постійні комісії Київради. Тому їхня аргументація щодо необхідності розгляду зазначених питань ще й постійними комісіями є надуманою.

Йдеться про проекти рішень Київради «Про визнання таким, що втратило чинність рішення Київради від 20 вересня 2012 року №137/8421 «Про передачу публічному акціонерному товариству «Спеціальне науково-реставраційне проектне будівельно-виробниче підприємство «УКРРЕСТАВРАЦІЯ» земельної ділянки для реконструкції будівлі під торговельно-офісний центр та його обслуговування з благоустроєм та гостьовою стоянкою на Контрактовій площі, 4 у Подільському районі м. Києва».

«Про визнання таким, що втратило чинність рішення Київради від 29 березня 2007 року №411/1072 «Про передачу ТОВ «ФСВ» земельної ділянки для будівництва багатоповерхового житлового будинку з підземним паркінгом на вул. Юності у Дніпровському районі м. Києва» та «Про визнання таким, що втратило чинність рішення Київської міської ради від 13 листопада 2013 року № 635/10123 «Про поновлення товариству з обмеженою відповідальністю «ФСВ» договору оренди земельної ділянки для будівництва багатоповерхового житлового будинку з підземним паркінгом на вул. Юності у Дніпровському районі м. Києва».

Нагадаю, постійна комісія Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування створила робочу групу нібито для додаткового вивчення проектів рішень щодо повернення громаді Києва землі під Гостинним двором та відміни рішення Київради щодо забудови на вул. Юності, 8-А.

Серед членів комісії, які виступали проти винесення названих проектів рішення на розгляд Київради були УДАРівці: М.Микитась (з 2010 керівник будівельної компанії), В. Михайленко (колишній помічник депутата Київради від Блоку Черновецького), С.Левада (колишній член ПР, кум В.Горбаля, радник екс-голови КМДА О.Попова), В.Непоп (директор КП «Житлоінвестбуд-УКБ»), Д.Гордон та ін.

Тетяна МЕЛІХОВА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини