MENU

Клан Фірташа-Бойка намагається вкрасти з «Нафтогазу» три камази стодоларових банкнот, які не вкрав при Януковичу

4252 4

Почну з хорошої новини. Вона дуже хороша. В минулому році Фірташ намагався вкрасти 2 млрд. доларів з "Нафтогазу". Він все зробив, щоб легалізувати це пограбування, однак до кінця не довів.

Зокрема, він організував букет рішень Господарського суду м. Києва, які зобов'язали "Нафтогаз" "відпустити ТОВ "УкрГазЕнерго" (фірма Фірташа- Бойка) газ вартістю (уявіть!!!) три Камази заповнені стодоларовими купюрами. Однак вентиль на трубі чудом не було відкрито і 5 млрд. куб. газу до сих пір залишилось в "Нафтогазі", тобто в державі, тобто для потреб українців. (Про схему обкрадання можна детально прочитати тут. Якщо коротко: суд визнав один з договорів поставки газу між "Нафтогазом" та "Укргазенерго" за 2007-рік таким, що "не був виконаний" і зобов'язав НАК повернути фірмі Фірташа-Бойка газ, який вже давно спалили споживачі і за який "Нафтогаз" повністю розрахувався. У мене є податкові накладні, які підтверджують факт сплати за газ. Однак суд прийняв рішення на користь фірми Фірташа, тому що "Нафтогаз" не показав, ще кілька папірців – акти-прийому передачі газу. Цього вистачило, щоб суд прийняв рішення на користь фірми -посередника від Фірташа.

Аналогічно, за тією ж схемою, суду міг встановити всі договори поставки газу між "Укргазенерго" на "Нафтогазом" такими, що не відбулися, і примусити НАК повернути десятки мільярдів кубометрів газу приватній фірмі. Адже "Нафтогаз", керувався тим самим кланом Фірташа-Бойка, і тому не важко було організувати, щоб всі акти-прийому передачі легенько зникли. Так само, як у справі "двох мільярдів". Адже в 2008 році речник "Укргазенерго" показував ті акти на прес-конференції, а в 2012 представники "Нафтогазу" вже розповідали суду, що їх у них не має. Отже суцільна афера!!! При чому вона не має жодного стосунку до рішення Стокгольмського арбітражу по "РосУкрЕнерго". Це був додатковий мега- розбій серед білого дня).

І це фантастично хороша новина, що Фірташ-Бойко не довели його до кінця, не вкрали той газ, бо 2 млрд. доларів це два річних бюджети міністерства охорони здоров'я.

Чому Фірташу-Бойку не вдалося забрати газ? Це питання, адже всі карти були в їх руках. Бойко курував паливно-ергетичний сектор в уряді, його люди Бакулін та Винокуров керували "Нафтогазом" і "Укртрансгазом" отже мали доступ до "вентиля на трубі". "Укргазенерго" очолював, ще один злий геній з команди Фірташа-Бойка – Ігор Воронін, який "переконав" суддів, що "Нафтогаз" має програти суд очолюваній ним фірмі. А "Нафтогаз" в свою чергу був готовий програвати без питань, бо керувався з того самого центру.

Так чому все-таки клан Фірташа-Бойка не забрав газ?

Можливо тому, що злочинна схема обкрадання "Нафтогазу" і держави була оприлюднена в "Українській правді". (Три місяці я переконувала різні видання надрукувати статтю. Дуже вдячна "Українській правді" за сміливість). Можливо ця публікація стала новиною для певних впливових персон. Можливо організатори схеми не врахували інтерес Віктора Януковича (який на той момент вже брав 80% відкату). Можливо "цікавою" новиною та публікація стала для "Газпрому". Адже "Укргазенерго" від початку було дітищем Фірташа та "Газпрому".

Створено воно було в 2006 році. Приватний "РосУкрЕнерго АГ" (доля Фірташа складала 45%, а Газпрому -50%) та державний "Нафтогаз" (у кожного по 50% акцій) створили цього газового посередника. Підприємство стало постачальником газу найбільш платоспроможним промисловим споживачам, тоді як Нафтогазу залишилися проблемні клієнти з теплокомунальної енергетики та бюджетники. У результаті УГЕ офіційно лише за один 2006 рік отримав чистого прибуток 0,8 мільярдів гривень, а Нафтогаз вліз у 1,7 мільярдів гривень збитків.

Посередник поступово згорнув свою роботу в 2008 році із приходом уряду Тимошенко. В 2011 році Фірташ "по безпределу" через суд ліквідував акції "Нафтогазу" в "Укргазенерго", щоб не платити дивіденди. Тобто кинув "Нафтогаз". А в 2012 Фірташ вивів "РосУкрЕнерго" з засновників "УкргазЕнерго" і завів замість неї на сто відсотків свою офшорку з Кіпру (про це я дізналася лише зараз). Тобто Фірташ кинув "Газпром".

"Газпрому" певно спочатку було байдуже, адже "Укргазенерго" на той момент було напівмертвою структурою. А ось коли Фірташ вирішив влити в дохляка газ вартістю 2 млрд. доларів "Газпром" мусив образитися. Адже рішення суду стосувалося об'ємів газу закачаного з Росії в 2007 році, в той час, коли Газпром володів чвертю "Укргазенерго". Звісно "Газпрому" було вигідно, коли Фірташ викинув з акціонерів "Нафтогаз". Проте певно вважав, що тепер він справедливо може вимагати собі половину відчудженного об'єму газу вартістю 1 млрд. доларів.

Отож виходить, що Фірташ-Бойко "кинули" "Газпром"? А тут почався Майдан...Януковичу стала потрібна підтримка Росії і певно тому Фірташ-Бойко не змогли обікрасти "Нафтогаз".

Проте намагаються це зробити нині. В цьому полягає погана новина.

Нині "Укргазенерго" вимагає від "Укртрансгаз" та "Нафтогазу" виконати рішення судів 2012-2013 років, і віддати йому газ нинішня вартість якого 2 млрд. доларів.

Ось, копії податкових накладних, які засвідчують факт оплати з боку "Нафтогазу". При чому на накладних стоять печатки "Укргазенерго". Це означає, що фірма Фірташа-Бойка в 2008 році погодилася з ціною та об'ємами та ціною.

Нині "Укргазенерго" почала активізуватися, звертатися до виконавчої служби з вимогою зобов'язати держаний "Укртрансгаз" відпустити їм газ.

Чому так відбувається? Тому що екс-урядовець Юрій Бойко, та його команда, які організовували обкрадання "Нафтогазу" (Євген Бакулін, Сергій Винокуров, Ігор Вороніна) не сіли у в'язницю? А мусили, адже лише в цьому епізоді наявна злочинна змова, коли "Нафтогаз" на чолі зі ставлеником Бойка Бакуліним штучно програв суд приватній фірмі, якою керував товариш Бойка Ігор Воронін. І при цьому ціна питання 2 млрд. доларів!!! А скільки ще таких епізодів було в "Нафтогазі"?

І ці погромники держави так нахабніють після кривавого Майдану!? Після загибелі Небесної Сотні вони сміють доводити свій злочин до кінця!?

Сумно, але злочинці повірили в свої сили після того, коли суд нещодавно випустив на свободу екс-керівника "Нафтогазу" Євгена Бакуліна, арештованого в кримінальні справі порушеній МВС. Це стало сигналом, що великі гроші оформлені в хабарі продовжують бути джерелом влади в Україні.

Звісно свобода Бакуліна коштувала клану Фірташа-Бойка чималих коштів. Проте, там вважають, якщо піти далі і роздіти "Нафтогаз" на 2 млрд. доларів, це покриє витрати на "потрібне" рішення судді у справі Бакуліна і дасть можливість для вирішення проблем Фірташа за кордоном і потужного старту в українській політиці. Адже 2 млрд. доларів це можливість підкупу (по 500 грн.) ВСІХ виборців України на парламентських виборах.

Тому клан Фірташа-Бойка бореться за виконання злочинного рішення суду, що було прийняте в часи злочинної влади. Єдине, що радує: "Нафтогаз" нині не контролюється цім угрупуванням і бореться за газ. Проте цього мало.

В цій темі не можна обійти питання люстрації суддів, які приймали неправосудні рішення, що грабували країну на мільярди доларів в темі "Нафтогазу" за часів минулої влади, які "розвалювали" справу Бакуліна-Курченка, тим самим послали сигнал всьому судейському корпусу, що правила гри в країні залишилися ті самі – "безпредел".

Також у цій темі, позаяк йдеться мега-пограбування держави хотілося би побачити хоч якусь увагу генпрокуратури. Зокрема, кримінальну справу про злочинну змову між урядовцями, керівником "Нафтогазу", "Укргазенерго" та суддями з метою пограбування державної компанії на 2 млрд. доларів за часів президенства Януковича.

Державі також дуже потрібне розслідування факту злочинної передачі акций "Нафтогазу" в "УкрГазЕнерго" на користь приватних структур, злочинної невиплати девідентів акционерам УкрГазЕнерго (в нашому випадку це "Нафтогаз").

Це не держава винна Бойку, Бакуліну та Вороніну 2 млрд. доларів. Це вони винні державі. Вони настільки вині, що їх місце у в'язниці.

Тетяна ЧОРНОВОЛ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини