MENU

Павловський пропонує зобов’язати депутатів брати участь у засіданнях фракції

261 2

Законопроектом 4222 a (за моїм співавторством) визначається, що вибори здійснюються за пропорційною системою із відкритими партійними списками – із закріпленням кандидатів у депутати за територіальними виборчими округами.

У межах єдиного загальнодержавного виборчого округу утворюються 450 територіальних виборчих округів.

Партія висуває загальнодержавний виборчий список із чисельністю не менше 100 і не більше 450 кандидатів у народні депутати.

За кожним кандидатом у народні депутати, закріплюється територіальний виборчий округ. Перші десять осіб у списку забезпечують загальнодержавний характер партії.

У виборчому бюлетені, який отримує виборець, зазначаються перші десять осіб у загальнодержавному виборчому списку і кандидат у депутати, який закріплений за відповідним територіальним виборчим округом.

До розподілу мандатів допускаються партії, які отримали на свою підтримку у межах загальнодержавного виборчого округу не менш як п’ять відсотків дійсних голосів виборців.

Змінами передбачається введення зобов’язань народного депутата перед виборцями і партією, обов’язок народного депутата України брати участь у засіданнях парламентської фракції політичної партії, за виборчим списком якої його обрано, та дотримуватися фракційної дисципліни, основних засад діяльності фракції.

Андрій ПАВЛОВСЬКИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини