MENU

Борги громадського транспорту заступник голови КМДА пропонує сплатити з кишень киян

510 0

Михайло Костюк

Депутат Київради від Демократичного Альянсу Галина Янченко подала дев’ять депутатських звернень, аби з'ясувати скільки необлікованих (“чорних”) грошей отримує Київпастранс і чи дійсно збитки цього комунального підприємства, що займається перевезенням пасажирів, мають покриватися за рахунок дотацій платниками податків. Про це повідомляє Прес-служба

 

10 червня на Транспортній комісії Київради піднімалось питання збитковості Київпастрансу. Як повідомила Галина Янченко  для покриття боргів цього комунального підприємства КМДА хоче залізти в кишені киян.

 

Галина Янченко

 

Депутат Київради від Демократичного Альянсу коментує ситуацію прямо із засідання Транспортної комісії Київради:

 

“Відтік” прибутків через напівлегальну готівку, непрозору фінанси та менеджерські проколи Київпастрансу заступник голови КМДА Михайло Костюк пропонує перекласти з хворої голови на здорову і скинутись киянам, щоб покрити борги громадського транспорту".

 

За інформацією Демократичного Альянсу, серед сюрпризів, що можуть чекати киян в транспортній сфері найближчим часом:

- 247 мільйонів гривень коштів платників податків на дотацію Київпастрансу (наступного тижня),

- підвищення проїзду в метро до 3 гривень (в перспективі, але не далекій),

- платний проїзд для учнів (проїзний в районі 30 гривень на місяць).

 

"Всі проблеми з боргами громадського транспорту керівництво КМДА пов’язує виключно з великою кількістю пільговиків.

 

Попри те, що проблема з пільговиками дійсно існує, і, можливо, цілком резонно розглянути введення монетизації пільг, на моє переконання (як експерта по боротьбі з корупцією), це не зробить зі збиткового підприємство прибутковим”, — наголошує депутат Київради від Демократичного Альянсу Галина Янченко.

 

Галина Янченко зазначила, що позиція партії Демократичний Альянс полягає в тому, що перш ніж витягати з кишень киян 247 мільйонів гривень, варто все ж зрозуміти справжній обсяг не(до)облікованих коштів Київпастрансу і провести серйозний фінансовий аудит. А саме з’ясувати:

  1. Куди зникає готівка з маршруток, які належать Київпастрансу (квитків у цих маршрутках зазвичай не видають, як і в автобусах Київпастрансу на окремих маршрутах)?

  2. Який обсяг грошей отримує Київпастранс за рекламу на підвісках мереж (т.з. троли) і брендування транспортних засобів?

  3. Скільки грошей було отримано за розміщення МАФів на зупинках громадського транспорту?

Найближчим часом Демократичний Альянс підніме питання щодо прозорості Київпастрансу - відкритий реєстр з переліком транспортних засобів, публічна база даних з рекламою (розміщення та вартість УСІХ площ) тощо.

 

Партію Демократичний Альянс цікавить позиція киян та думки з цього питання. Долучитися до обговорення підвищення тарифів та боргів Київпастрансу можна на сторінці депутата Галини Янченко на "Фейсбуці".

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини