MENU

Бригінець: Савченко не військовополонена, а жертва викрадення, тому має бути повернута додому

310 0

Вирішення питання Надії Савченко потрібно шукати не в юридичному руслі російських судів, а в міжнародному правовому руслі, коли европейські суди, европейські інституції будуть вимагати повернути її в Україну. Про це заявив народний депутат Олександр Бригінець під час прес-конференції в Українському кризовому центрі.

"Передавати Надію як воєннополонену не потрібно, оскільки Росія формально не визнає, що вона з нами воює. Таким чином йдеться тільки про викрадення людини, яку передали поліції на підставі викрадення", - зазначив він.

На його переконання, поліція Росії має визнати, що Надія Савченко була викрадена. Тому ті, люди, які її викрали, повинні бути покарані, а дівчина - повернута на територію України.

"Формально, на мій погляд, це найбільш правильний юридичний шлях, - впевненний Бригінець. - І саме цього шляху будуть вимагати всі європейські країни".

Говорячи про наступні кроки, Бригінець сказав, що зараз готуватимуться звернення до країн світу. Він підкреслив, що тут важлива підтримка і громадських організацій, адже важлива не лише реакція країн, а й реакція громадскостей цих країн. І тут дуже цінною буде допомога громадських рухів України, які мають зв'язки з громадськими рухами світу.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини