MENU

З кийком по життю

1376 3

Ані Лорак, яка співає по різні сторони російсько-українського фронту, вирішила дати гастроль в одеському нічному клубі, де стала причиною мордобою за участю всіх зацікавлених сторін. На сотню людей з гаслами «Куєк – за буйок», вийшли дві сотні правоохоронців з кийками в руках і всіх перемолотили. Така-от історія, що виросла, звісно, не на взаємній любові до батьківщини й пісні.

Про те, що проти А.Лорак протестуватимуть, знали всі, зокрема сама виконавиця пісень, організатори її концерту й усі адміністрації, починаючи від клубної й закінчуючи мерією і обласною. Але, як завжди у нас буває у випадках, коли на одній чаші терезів опиняються гроші й бажання, а на другій – усе інше, перемагають перші два.

Пані Лорак приїхала до Одеси з упевненістю: місто біля Чорного моря прийме її, як за часів концертів за Януковича. Адміністрація клубу вважала високий градус суспільного настрою корисним для піару. Чим більше емоцій – тим дорожче вхід.  Міська влада не турбувалася, приготувавши для охорони видовища великий загін міліції.

Прибічники радикалізму з усіх таборів зраділи можливості показати себе й заплямувати ворога. І всі отримали сатисфакцію. Співачка й заклад – безкоштовну рекламу – про них зараз говорить уся Україна. Мерія та міліція репутацію тих, хто «вміє навести лад». Одеські політичні екстрасенси нарешті підтвердили свої передбачення потрясінь. Ті, хто отримав травми, стали героями  буйних таборів, де протестів без бійки не буває.

Не знаю, чи вдалося організаторам концерту зібрати гроші – обіцяне пожертвування для української армії. Таку амортизаційну прокладку між суспільними настроями й особистими симпатіями проклали ініціатори ангажементу. Але й без цього захід в Аркадії допоміг обороноздатності. Тепер у штабі АТО бачать: у лавах одеської міліції велика кількість здорових, навчених і агресивних бійців. У них руки сверблять не на концерти біля моря ходити, а в атаки посеред донецьких степів.

P. S. Учора відбулася спільна прес-конференція голови Одеської ОДА Ігоря Палиці та начальника Головного управління МВС України в Одеській області Івана Катеринчука, присвячена суботнім подіям у нічному клубі «Ібіца» - коли відбувся бурхливий протест проти виступу співачки Ані Лорак, який переріс у сутичку з правоохоронцями.

Іван Катеринчук заявив, що міліціонери, які перевищили свої повноваження і застосували силу проти протестувальників, будуть звільнені з лав МВС. Також він зазначив, що в результаті сутички були травмовані 4 цивільні особи та орієнтовно стільки ж правоохоронців. Очільник Одеського ГУ МВС також наголосив, що, на його думку, події, що сталися, - спровоковані.

Він зауважив, що буде проведене об’єктивне розслідування, яке триматиме під контролем Генпрокуратура. «Якщо співробітники міліції перевищують свої повноваження, вони будуть покарані.

Але якщо хтось вважає, що співробітник міліції має стояти і мовчати, коли йому плюють в обличчя і кидають піском, він помиляється», - сказав Іван Катеринчук. Ігор Палиця у своєму виступі зауважив, що підтримує законні дії міліції, окрім дій тих співробітників, які є психологічно нестійкими і дозволяють собі застосовувати силу проти мирних протестувальників.

Олександр ПРИЛИПКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини