MENU

Народний депутат пропонує зняти Ківалова з посади голови Комітету по правосуддю

2102 3

Голову Верховної Ради просять відкликати Сергія Ківалова з посади голови Комітету з питань верховенства права та правосуддя. Відповідне звернення направлене Народним депутатом України, членом Ради партії «ВОЛЯ» Юрієм Дерев'янко.

«Сам факт, що представник злочинного режиму Януковича досі очолює Комітет з питань правосуддя – є ударом по системі правосуддя. Особливо  сьогодні, коли суспільство вимагає оновлення всіх гілок влади, в тому числі і судової. Логічно, що розпочати цей процес необхідно з відповідного парламентського комітету», - зазначив Дерев'янко.

Депутат повідомив, що в той же час юридичні підстави для звільнення Ківалова позбавлені політичної складової.

«4 липня Сергій Ківалов вийшов з фракції Партії Регіонів, за квотою якої він був обраний на посаду Голови Комітету. Цей факт є вагомою правовою підставою для відкликання його з даної посади, оскільки на сьогоднішній день він обіймає її з порушенням квотного принципу розподілу посад між депутатськими фракціями», - констатував депутат.

Дерев’янко повідомив, що відповідно до пункту 3 частини третьої статті 7 Закону України «Про комітети Верховної Ради України» керівники комітетів можуть бути будь-коли відкликані зі своїх посад, проте пропозиція про відкликання може бути внесена лише Головою Верховної Ради України або відповідним комітетом.

«У зв’язку із цим, мною надіслано звернення до Голови Верховної Ради з проханням звернутися до Парламенту з пропозицією про відкликання Сергія Ківалова з посади Голови Комітету з питань верховенства права та правосуддя», - повідомив парламентар.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини