MENU

Якою буде люстрацiя?

764 3

ВР у першому читаннi ухвалила закон про " очищення влади". Законопроект вiдправлено на доопрацювання спецiальнiй комiсiї.

Одже, ми маємо ще "сирий", але вже ухвалений у першому читаннi ВР України, закон про люстрацiю влади. Це - маленька перемога Майдану, пiдкрiплена урядовим тиском на парламент.

Радiти рано, тому що ще невiдомо  яким вiн вийде у пiдсумку пiсля доопрацювання спецiальноi комiсii та чи прийме його ВР. Тому, зараз важливий тиск громадськостi на роботу парламентарiв.

Особисто менi, закон про " очищення влади" подобається попри ряд недолiкiв.Тому що за основу взято антикорупцiйний принцип.Тобто велику увагу придiляють спiввiдношенню доходiв до реального рiвня життя чиновника та його родичiв. Пiд люстрацiю пiдпадають також тi хто займав керiвнi посади в КП(б) СРСР або в часи президентства В.Януковича.

Стосовно КП(б) СРСР,  вважаю що це було актуально на початках нашої незалежностi. Зараз це - пережиток минулого, який змiнили чиновники причентi до дерибану держмайна за часи незалежностi. Партiйне забарвлення не повинно мати значення, тiльки вчинки та конкретнi висловлювання.

Якщо чиновник висловлює антиукраїнську позицiю, то він повинен бути позбавлений права займати державнi посади. Слiд взяти до уваги подiї останнiх мiсяцiв, коли держслужбовцi пiдтримували сеператистiв в Харковi, Одесi та Донбасi. Думаю, що такi також повиннi пiдпадати пiд люстрацiю.Тобто потрiбно переставати жити минулим й, прописуючи закон про люстрацiю влади, брати до уваги сучаснi українськi реалiї. А саме обливання брудом України перед ЗМI iноземних держав, спiвпраця та фiнансування ДНР та ЛНР, пiдтримка анексiї Криму та сприяння поглиблення розколу нашої держави.

Ніна ТИМКІВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини