MENU

В НАУ панує кадровий хаос і кадрові безглуздості - Бригинець

1080 2

В НАУ - кадровий хаос і кадрові безглуздості.

На моє та Донія звернення, Держінспекцією навчальних закладів України було здійснено перевірку Національного авіаційного університету, яка виявила низку порушень, недоліків та невирішених проблем в організації навчального процесу, кадровому та матеріально-технічному забезпеченні, управлінській діяльності тощо.

До нас неодноразово зверталися викладачі та студенти НАУ стосовно порушень у діяльності Університету, які мають ознаки корупційних схем в кадровому питанні та у питанні організації навчального процесу.

Перевіркою виявлені факти прийняття науково-педагогічних працівників на роботу без проведення конкурсу за строковими трудовими договорами. Має місце багатопредметність викладання (понад 5 дисциплін на одного викладача). Встановлено невідповідність дисциплінам викладання.

Так, більшість науково-педагогічних працівників, які викладають соціологічні дисципліни є кандидатами філософських або педагогічних наук за відсутності базової соціологічної освіти. Документознавчі дисципліни в основному викладають історики та філологи без додаткового проходження курсів підвищення кваліфікації. Зокрема, кандидат історичних наук викладає документно-інформаційні комунікації. Вчитель історії та правознавства без наукового ступеня – маркетинг інформаційних продуктів та послуг; радіоінженер без наукового ступеня і вченого звання – основи теорії міжнародного права, порівняльне адміністративне право, право міжнародної безпеки та геополітики, міжнародне публічне право. Уявляєте?!

Має місце недотримання вимог щодо частки лекційних годин: «Соціологія» з циклу дисциплін гуманітарної та соціально-економічної підготовки складає лише 50%; «туризм» - 54%, «маркетинг» - 62,5% тощо.

Зі спеціальності «Міжнародна економіка» цикл дисциплін професійно-орієнтовної, гуманітарної та соціально-економічної підготовки викладає лекційні години лише один науково-педагогічний працівник з науковим ступенем, який працює на умовах сумісництва.

Виявлено, що у навчальному закладі не відповідають вимогам якісний та кількісний склад двох кафедр. На кафедрі авіаційної англійської мови лише одна особа має науковий ступінь з 8 штатних працівників. А на кафедрі організації авіаційних робіт і послуг лише 2 науково-педагогічних працівника з 6 мають науковий ступінь.

Є різні підходи, як почати будувати нову державу. Один із них – почати з освіти. Не дивно, що нинішній парламент багато разів намагався змінити освітнє законодавство. Але навіть при існуючому законодавстві є купа порушень, і ці порушення мають бути ліквідовані. Задля цього й потрібно проводити перевірки і оприлюднювати правду.

Результати перевірки доведено до відома керівництва Університету та зобов’язано вжити невідкладних заходів щодо усунення виявлених порушень і недоліків.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини