MENU

З музею трипільської культури викрали експонати - Бригинець

478 0

Викрадено експонати Музею трипільської культури «Правдавня Аратта-Україна», що знаходиться у селі Трипілля Обухівського району Київської області. 

Нагадаємо, 21 липня 2012 року, сталося рейдерське захоплення Музею трипільської культури «Прадавня Аратта – Україна» в Трипіллі. Музейний заклад змусили припинити свою діяльність нібито через зміну власника будівель музею. 

А все через те, що один із засновників музею всупереч статуту, таємно без згоди інших трьох засновників, уклав договір про продаж приміщення історико-археологічного музею. На територію Музею була приставлена охорона, яка не допускала в приміщення ні інших співзасновників, ні колектив музею. Всі намагання потрапити всередину закінчувалися нічим.

Я теж пробував зайти всередину Музею, щоб побачити чи на місці експонати, проте мене не впустили, але показали пломби на дверях і пообіцяли, що туди заходити ніхто не буде. Як бачите – обдурили.

Після згаданих подій з рейдерського захоплення Музею, побоюючись за колекцію, один зі співзасновників вирішив забрати свою частину археологічних експонатів Музею, і після тривалої боротьби з незаконним власником будівлі, таки зміг потрапити всередину колишнього Музею, де не знайшов жодного експонату.

Викликану на місце міліцію не пустили всередину. Проте інших дій щодо звернення скаржника, бодай з’ясування обставин, правоохоронники не здійснили. У зв’язку із цим співвласник музею звернувся до Генпрокуратури з колективно заявою про вчинення новим власником будівлі (яким виявився член Партії Регіонів), кримінального правопорушення. 

За цей час встиг змінитися генпрокурор, проте відповідь на звернення заявники так і не отримали. Вони досі не знають чи внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань справу щодо пограбування Музею і незаконне заволодіння музейними експонатами та чи розпочато розслідування.

Саме тому я звернувся до оновленої Генпрокуратури, нині очолюваною В.Яремою, з проханням відкрити кримінальну справу щодо пограбування музею і незаконного відчуження майна музейного закладу.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини