MENU

Своїми діями Росія втягує увесь світ у війну

2964 6

На підставі звернення МЗС, прошу всіх українців по максимуму донести інформацію до світових політичних та суспільних лідерів.

 

Росія провокує і втягує Україну та світ у війну. Росію потрібно зупинити.


ЄС та США мають виступити єдиним фронтом - посилити санкції проти РФ та надати Україні військово-технічну допомогу.

 

Ми не є у стані війни з Росією. Ми війну не оголошували. Росія здійснила акт агресії, окупувавши та анексуваваши Крим, потім продовжила свої агресивні дії, але введення десантників в зону АТО та своїх регулярних війcьк є очевидним вторгненням Росіїї в Україну.

 

Російська Федерація від прихованої війни перейшла до відкритого збройного вторгнення на територію України. Ми розцінюємо це, як зухвалий акт агресії.

 

Вчора вночі регулярні підрозділи збройних сил РФ захопили українське місто Новоазовськ та низку інших населених пунктів України. Понад 10 000 мирних мешканців цих міст фактично опинилися в заручниках російських окупантів. На громадян України здійснюється психологічний тиск, лунають погрози фізичної розправи.

 

Своїми зухвалими діями напередодні самітів ЄС та НАТО Росія демонструє зневагу до міжнародного права, кидає виклик усьому демократичному світу, руйнує сучасний світовий порядок.

 

У результаті введення регулярних частин російської армії в Україну склалася нова ситуація. Реально це означає новий крок в реалізації стратегії Кремля – війна без проголошення війни, розхитування України, гра на слабкостях Заходу.

 

Очевидно, що намагання вирішити проблему через умовляння Кремля, помножені на санкції не дали результату. Агресор йде напролом – не рахуючись з економічними та політичними втратами. Він розуміє, що санкції – це річ тимчасова, а відвойовані зони впливу – це річ тривала.

 

Виходячи з цього, агресор грає довгу гру, розуміючи слабкість Заходу і важкий економічний стан України. Розрахунок - як мінімум, на створення нового світового статус-кво, а як максимум – на розхитування світової економіки та фінансової системи.

 

Своїми діями Росія втягує увесь світ у війну.

 

Україна – це вже де-факто майданчик війни між Заходом і Сходом, якої Захід намагається уникнути, а Росія прагне. Ми ведемо війну замість Заходу, в той час як Захід ігнорує реальність.

 

Росія розраховує, що ЄС та НАТО знову не відреагують, обмежаться висловленням стурбованості у відповідь на військове вторгнення. Росія прагне показати усьому світу нездатність світових потуг реагувати на їхні дії, заявити про провал планів заходу побудувати ефективну систему безпеки.

 

Європа стоїть не перед тактичним, а фундаментальним, стратегічним вибором. Європа стоїть на порозі масштабної війни, порівняно з якою і Балкани, і Чечня можуть виявитися дитячою забавкою. Йдеться про військову ядерну потугу, яка не зважає на світових гравців і на міжнародне право. Якщо Захід та Європа хочуть уникнути подальших ускладнень – вони мають діяти зараз.

 

Україна вживатиме всіх заходів для реалізації свого невід’ємного права на самооборону, відповідно до статті 51 Статуту ООН.

 

Закликаємо міжнародну демократичну спільноту, насамперед НАТО, ЄС, стратегічних партнерів України - надати нашій державі дієву допомогу для відсічі російській агресії.

Ruslana Lyzhychko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини