MENU

Чому київський територіальний батальйон до сих пір ''бомж''?!

584 1

Коли більше місяця тому до нас на сесію Київради прийшов з доповіддю один з командирів київського 12-го територіального батальйону МО, то депутатський корпус аплодував йому стоячи.

Для тих, хто не знає – 12-й тербат є єдиним підрозділом, котрий сформований з призваних киян, це найбільш "київська" частина на Сході. Хлопці, котрих призивали охороняти стратегічні об'єкти в столиці, раптово, без належної підготовки та забезпечення, були кинуті в зону АТО, і попри все тримаються гідно.

Не можу згадати, чи був на тому засіданні Кличко, але увесь склад Київради віддав тоді честь нашим киянам, котрі у Луганській області ведуть бойові дії проти московських військ.

Крім виступу представника тербату, була доповідь голови тимчасової контрольної комісії Київради з допомоги киянам, що воюють в АТО.

І один, і другий доповідачі згадували тилову проблему номер один – у батальйону немає місця постійної дислокації!

Палатки і сараї серед чистого поля, у яких квартирується зараз батальйон, базою слугувати не можуть.

Аплодували всі депутати, і що?

Йде ВЖЕ ДРУГИЙ МІСЯЦЬ того моменту, як декілька разів на високій трибуні було повторено про потребу в пункті дислокації. Але до сих пір столичний батальйон є безхатченком!

***

На минулу сесію підконтрольна команді Кличка Київрада винесла 101 земельне рішення. (Готувались ці земельні рішення як завше, гамузом, скопом, без належного громадського обговорення. Деякі довелося "зарубати" прямо в залі. Приміром, в одному випадку земельна комісія не порадилася з своїми колегами з екологічної комісії, і відправила потенційно небезпечні для довкілля землевідводи на сесію. Якби були громадські слухання, такого б не допустили).

Безумовно, дитячі садочки, школи, сквери потребують рішень по виділенню землі. Але чи не потребують так само уваги Кличка та його соратників солдати-кияни, котрі зараз десь у луганських степах?

У них уже мінімум троє вбитих, є поранені. Гради, Урагани - комплект стандартної війни.

Так, у нас традиційно недієве Міністерство оборони. Але місце дислокації – цілком підвладне Кличку питання.

***

Кличківська більшість, котра контролює апарат КМДА, апарат Київради, має свого голову комісії з АТО – чи не має бути це їх найпершим завданням, організувати нашим хлопцям тил?

Мені не хочеться порівнювати роботу з підтримки бійців на Сході київської держадміністрації з Дніпропетровською. Це буде дуже непатріотично для мене як киянина.

Де в Києві рада з підтримки АТО, яка вже давно працює в Дніпропетровську?

Де організація киян для громадянської оброни, протидиверсійної роботи?

Де мобілізація ресурсів київських підприємств та корпорацій для допомоги АТО?

Коли, врешті, буде місце для нашого територіального батальйону?

Віталію Володимировичу, підставте своє плече бійцям! Ви – політичний союзник Порошенка і його міністра оборони Гелетея, вплиньте на своїх партнерів!

Ігор ЛУЦЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини