MENU

Оболонці на честь героїв хочуть перейменувати вул. П. Морозова та Московський проспект - Бригинець

742 1

На чотирьох оболонських віче «Українська справа» було зібрано 7 тис. грн. на потреби української армії та понад 3 тис. анкет учасників місцевого референдуму щодо питань України, Києва та Оболоні.

За 4 дні проведення віче приблизно 500 людей пожертвували частиною своїх статків на потреби АТО. Як наслідок, нам вдалося зібрати 7 тис. грн., які ми передали 11-му і 12-му батальйонам (це батальйони територіальної оборони Києва та Київської області), на закупівлю пального для автомобілів, які були передані цим підрозділам мною, Дмитром Андрієвським та В.Яремою.

Як повідомлялося, головною метою проведення Віче «Українська справа» була участь громади у місцевому референдумі.

В опитуванні з визначення основних проблем України, Києва та Оболоні, а також шляхів їх вирішення взяло участь 3089 респондентів-оболонців. Серед усіх опитуваних близько 70% оболонців підтримують ідею назвати вулиці Оболонського району на честь оболонців Героїв Небесної Сотні та АТО.

Відтак, на питання: «Чи вважаєте необхідним перейменування вулиць на Оболоні на честь оболонців Героїв Небесної Сотні та АТО?» відповідь «так» надало 69%, «ні» - 31%. В Інтернет опитуванні: «так» - 83% і «ні» - 17%.

На питання: «Які з 22 вулиць Оболонського району, за винятком дрібних вулиць Пущі Водиці, на Вашу думку, необхідно перейменувати?», найбільше називали: 

1. вул. Павліка Морозова – 20, 5% (77% Інтернет опитування);

2. Московський проспект – 17,5% (72% Інтернет опитування);

3. вул. Лайоша Гавро – 9,5% (24% Інтернет опитування); 

4. вул. Мате Залки – 9% (25% Інтернет опитування);

5. пр. Г. Сталінграду – 8,5% (42% Інтернет опитування);

6. вул. Тимошенко – 7% (32% Інтернет опитування);

7. вул. Малиновського – 6% (31% Інтернет опитування);

8. вул. Рокосовського – 5,1% (36% Інтернет опитування).

Саме ці 8 вулиць із великим відривом випереджають інші оболонські вулиці. 

Тож пропонуватимемо Київраді звернути увагу на ці вулиці, і вразі підтримки ідеї, почати перейменування саме із вулиць П.Морозова та просп. Московоського. 

Різниця між двома опитуваннями полягала в тому, що оболонці в анкетах мали можливість вибрати одну з 22 варіантів вулиць, яку б вони хотіли перейменувати, а Інтернет опитувачі - декілька.

Нагадаємо, відповідні заходи проходили за моєї ініціативи, а також голови (на той час) Оболонської районної державної адміністрації Миколи Тихонова та Фонду Порошенка. А також за підтримки народних депутатів Миколи Томенка, Дмитра Андрієвського, Володимира Ар’єва, Валерія Мошенського.

Окрім названих людей, у віче взяли участь: голова Конфедерації Вільних профспілок України Михайло Волинець, депутати Київради Павло Бригинець, Юрій Лещенко та Владислав Турець і чимало інших відомих громадських діячів.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини